Moto2 mesteren Alex Marquez vinder sit første MotoGP
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Alex Marquez skriver virtuel historie

Med flere styrt end i hele 2019 sæsonen tilsammen, var søndagens elektroniske race ren underholdning
Mikkel Skotte Sølvkjær
04/04-2020 kl. 05:00

Søndag eftermiddag løb verdens første virtuelle MotoGP race over skærmen hos mange fans verden over, og selvom vi ikke fik den sædvanlige spænding med hårrejsende kampe om placeringerne, var underholdningsværdien alligevel i top. 


Som et plaster på såret for de aflyste løb over foråret, gav 10 af feltets kørere en digital opvisning på to hjul, og allerede i optakten blev der ikke lagt skjul på, at forberedelserne til dagens løb var forløbet med en god portion humor som indgangsvinkel. 

Blandt andet meldte den 8 dobbelte verdensmester Marc Marquez at skulderen nok skulle holde til de seks omgange, men at han var mere bekymret for sin stamina i fingrene, når løbet for alvor tog fart. 

Hos samtlige ryttere lød den generelle taktik som noget man ret hurtigt ville blive diskvalificeret for på en analog racerbane – men så var stemningen ligesom lagt for løbet. 

Løbet bød både på action og grin

Den regerende Moto2-mester og MotoGP debutant Alex Marquez, lagde fra tredje startposition hårdt fra land, og blæste med det samme forbi Fabio Quartararo og Pecco Bagnaia i overbevisende stil. 

Den yngste Marquez bror lå derefter forrest i stort set resten løbet, og håbet om at overtage førstepladsen brast endeligt for Bagnaia og hans Ducati, da han styrtede på løbets sidste omgang, hvilket tydeligvis var til stor fryd for den spanieren i front. 

Længere nede i feltet var der flere spektakulære kampe at finde. Teamkammeraterne Maverick Viñales og Fabio Quartararo, havde et seriøst sammenstød i første sving, som resulterede i at Viñales måtte en tur af banen. Alligevel lykkedes det den 25-årige Monster Yamaha kører, at afslutte løbet på tredjepladsen. 

Det var mega skægt at se de ti køreres engagement i løbet, hvor Quartararo's ihærdige indsats førte til en del vanvidskørsel. Suzuki Teamets Joan Mir sad og rokkede fra side til side i sofaen i takt med hans sving på banen – en taktik nogle af os kan nikke genkendende til – og Aleix Espargaro fik i baggrunden opbakning fra både kone og børn. 

Hvis du gik glip af løbet, kan jeg stærkt anbefale at du klikker ind og ser det, det er både hyggeligt, sjovt og til tider ret spændende. 

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start