2019 BMW S1000RR udfordrer verdensmesteren
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

2019 BMW S1000RR udfordrer verdensmesteren

Factory support til Tom Sykes Superbike BMW
CO
24/10-2018 kl. 12:50

Tom Sykes underskrev i 2010 den første kontrakt, som siden førte til et frugtbart længevarende forhold med Kawasakis fabriksteam i World Superbike klassen.

Scott Russel sikrede sig i 1993 VM titlen i sædet på en Kawasaki ZXR-750, men der skulle gå tyve år inden Tom Sykes i 2013 hev den næste WSBK VM titel i land for Kawasaki.

Eks. verdensmesteren er ingen hr. hvem-som-helst, hvilket ses på englænderens resultatliste. Udover VM titlen er Sykes noteret for andenpladser i kampen om WSBK titlen i 2012, 2014 og 2016, og er samtidig den førende Superpole vinder i WSBK historien.

KRT team-makkeren Jonathan Rea sikrede sig i år den 4. VM titel i streg, og titlen kom faktisk i hus i et løb på Magny Cours i Frankrig hvor Tom Sykes holdt forrest på start-gridden.

Tom Sykes er stadig top motiveret når han kører sæsonens resterende WSBK løb for Kawasaki, og vil gribe enhver mulighed for at pynte på sit CV.

Racerkøreren udtaler at det bliver enden på en æra når han forlader Kawasaki, og at han har haft en fantastisk tid hos Kawasakis racing team KRT, men at det er tid til at kaste sig over andre udfordringer.

Tom Sykes skifter fra Kawasaki til BMW uniform i 2019

Internt i KRT har Jonathan Rea haft overtaget i de to køreres indbyrdes kamp om podieplaceringer, men spændingen i WSBK når et nyt niveau i 2019, hvor Tom Sykes har underskrevet kontrakt med SMR (Shaun Muir Racing).

SMR indstiller samarbejdet med Aprilia, og deltager i stedet World SuperBike 2019 med den stærkt hypede 2019 BMW S1000RR.

BMW S1000RR tog verden med storm ved den kommercielle lanceringen i 2010, og har senest bevist sit værd på racerbane, da Tom Sykes kommende team makker i SMR Marcus Reitenberger, i år vandt EM titlen i Superstock 1000 klassen i sædet på en BMW S1000RR.

Kombinationen Tom Sykes, Marcus Reitenberger og SMR får i den kommende WSBK sæson opbakning af BMW Motorrads nye direktør Markus Schramm, som har givet tilsagn om fuld fabriksstøtte til SMR i 2019.

De begrænsede informationer vi har om den nye BMW S1000RR i civil version peger i retning af den vildeste superbike, og med fuld fabriksopbakning bliver den nok ikke ringere.

Full Factory Support betyder reelt at BMW S1000RR kastes ind i kampen bevæbnet til tænderne.

Vi kan dermed se frem til fornyet spænding i WSBK serien, hvor flere byder ind på at bryde Kawasakis nuværende dominans.

Tom Sykes kunne sagtens gå hen og blive en seriøs udfordrer til den regerende Superbike verdensmester på nakken af den nye BMW S1000RR, og Ducatis underskønne V4 Panigale dæmper ikke forventningerne til den kommende sæson.

MagaCin er lige som resten af verden ved at eksplodere af spænding, for nu vil vi altså gerne snart se den nye BMW S1000RR.

Den civile model præsenteres på motorcykeludstillingen EICMA i starten af November, og vi krydser fingre for også at få et glimt af WSBK versionen.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start