Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Historien om en ener – Del 1

En fortælling om Carl Andersens rejse gennem motorcykelverdenen

Gunnar Skrydstrup
08/07-2020 kl. 05:00

Nyligt afdøde Carl Andersen var ikke alene manden, der satte først Yamaha og så Kawasaki på Danmarkskortet, men han var også en af sin tids bedste danske sidevognskørere og noget af en troldmand, når det kom til at lokke det sidste ud af en mc-motor.

Han blev født den 3. juli 1932 og døbt Carl Emil Breinholt Andersen. Den økonomiske krise efter krakket på Wall Street i oktober 1929 lå stadig tungt over det meste af verden, og der var aldrig meget at rutte med i hjemmet ved Randersvej i Århus. Forældrene havde en grøntbutik med et par tønder land bagved som supplement, men allerede i 1938, da Carl var 6 år gammel, døde faren, og det gjorde ikke situationen lettere for moren, der så stod alene med ham og hans ti år ældre bror. Da krigen kom, lukkede moren butikken, og som Carl sagde i en snak i november 2019, så blev de decideret fattige, da faren døde.

Carl gik på den nærliggende Skovvangskolen, men da den under besættelsen blev beslaglagt af tyskerne, gik det i høj grad ud over undervisningen, der i en lang periode blev begrænset til 2 timer i en kirke hver anden dag. Først i de sidste tre måneder i 1946 blev skolegangen normal igen, da skolen da var blevet sat i stand efter at have huset tyske flygtninge.

Som det var normalt dengang blev det kun til 7 års skolegang, og ikke mindst på grund af de begrænsninger, som besættelsen medførte, havde Carl Andersen ikke ret meget godt at sige om den mængde kundskaber, som han og hans klassekammerater kom ud af skolen med.

To view the full article you must subscribe or buy access to this article
  • MagaCin Adgang  —  DKK 29,00 / måned with 1 måned free trial

Faktureringsoplysninger

Danmark

Din ordre

Product
Quantity
Total
Cart Subtotal DKK 0,00
Order Total DKK 0,00
  • Reepay Checkout

Dine personlige data vil blive anvendt til at gennemføre din bestilling, understøtte din brugeroplevelse på webshoppen, og til andre formål, som er beskrevet i vores Politik for personoplysninger.

 
lock

Få adgang til hele MagaCin

  • Se alt indhold
  • Deltag i konkurrencer
  • Opsig når som helst

FØRSTE MÅNED

GRATIS

Herefter 29 DKK./måned FÅ ADGANG

Denne side bruger cookies

Læs mere