Yamaha XT 500 H2O ser 'vand'vittig ud - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Yamaha XT 500 H2O ser ‘vand’vittig ud

Yamaha XT 500 H2O er ikke en badesandal fra Yamahas udstyrskatalog, men derimod et rigtigt spændende bud på fremtidens transport
Mikkel Sølvkjær
16/08-2020 kl. 05:00

Fremtidskoncepter er der egentlig nok af for tiden, og hen over de sidste par år har der været en del nye bud på, hvordan motorcyklisme kommer til at arte sig over de kommende årtier.
Elmotoren er for det meste en populær grundsten i opskriften af prototypedesigns, og netop derfor spærrer vi øjnene lidt ekstra op, når Yamaha smider en billedserie afsted med et nyt spektakulært bud på en vision for morgendagens linjer og teknologi.

Skarpt og minimalistisk fra alle vinkler – og så med hvide dæk fra Bridgestone

Den oprindlige XT 500 var og er en legendarisk enduromotorcykel som nærmest ikke er til at slide op, og måske derfor har Yamaha valgt at videreføre det hæderkronede navn.

XT 500 H2O er tegnet af Maxime Lefebvre, og hans fantasi har ikke fejlet noget i processen, for motorcyklen er udstyret med en motor, der udelukkende bruger vand som brændstof.
Ifølge designeren er det et avanceret pumpesystem med ekstremt højt tryk der driver motoren, og derved baghjulet rundt på den futuristiske motorcykel – men, detaljerne omkring teknikken er forbavsende små, og vi må nok konstatere at teknologien ind til videre er ren ønsketænkning.

Jo bevares, designet er gennemtænkt, men at køre på helt almindeligt postevand… argh vel

Men altså, hvem ved? Måske ser vi reelle forsøg på, at lave den slags teknik inden vi har set os alt for meget om.
Yamaha og Lefebvre skal i hvert fald have ros for de innovative intentioner, og de spændende tanker omkring opbygningen af en motorcykel.

Angiveligt sidder der en mindre elmotor øverst ved kronrøret. Den skulle fungere som en slags servostyring, da styret ikke har direkte kontakt til forgaflen

Tør du gætte på, hvad det næste frække koncept vi ser, kan drives af? Gulerødder, eller havregryn måske?

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start