Rygte: Større motor til Triumph Speed Triple på vej
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Stærkere Triumph Speed Triple på vej?

Øget volume til den i forvejen stærke Triumph Speed Triple
Mathias B. Høj
15/08-2019 kl. 11:19

Triumph, der om nogen har en historik for kraftfulde naked bikes, hviler ikke på laurbærrene. Heldigvis. For ny rygtes det på internettet, at der er en Speed Triple på vej, hvor der kommer til at stå 1160 på sideskjoldet. Det vil være en forøgelse på 110 cc fra den nuværende trecylindrede 1050 cc version. Ikke at den mangler kræfter, husker vi fra MagaCins seneste test, men når man nu kan.

Rygterne lyder grangivelig som om de kommer fra interne kilder, for de er ret specifikke. Forøgelsen skal ske ved 4 mm ekstra i boringen – fra 79 mm til 83 mm, mens slaglængden på 71,4 mm bibeholdes. Umiddelbart kan det lyde som en simpel modificering af motoren, men Triumph vil sikkert benytte lejligheden til et re-design af hele cylinderblokken – også set i lyset af de kommende Euro 5 regulativer. Motorens effekt efter sådan en manøvre forventes at lande på omkring 160-165 hk, hvilket umiddelbart er et stykke under den kommende konkurrent fra MV Agusta, som sikkert også har et radikalt anderledes prisskilt. Ligesom Ducatis V4 Streetfighter. Men også med et komfortabelt forspring til Hondas CB1000R, og nogenlunde på linje med Yamaha MT-10.

Andre oplagte opdateringer vil være den obligatoriske vægtreduktion af stellet, kurve-ABS, quickshift og det nye TFT-infodisplay med mulighed for diverse opkoblinger. Feinschmeckere med økonomisk råderum kan sikkert tilkøbe den i en RS-version, med affjedring af den dyrere slags.

Og – i denne skribents øjne – må de oprindelige runde forlygter gerne komme tilbage. De kan i sagens natur blot hentes ved samlebåndet til den kommende Rocket 3. Be' om!

Del med en ven

0 personer snakker om “Stærkere Triumph Speed Triple på vej?

  1. Lyder som en fed motor
    Mit største ønske er at det næste nye bliver en ny Sprint ST, bygget over den Speed Tripple som er skitseret i artiklen (altså en model med lidt sport touring kåbe), SÅ skal jeg 100% sikkert have ny MC ! 🙂

Skriv et svar

Giver børn en ny start