Nyt fra rygtemøllen: Africa Twin får kraftig opgradering
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Rygter: Stor Adventure får større motor

Hondas Africa Twin får masser af ny teknologi og større motor
Mathias B. Høj
21/05-2019 kl. 10:22

Der er planer om for alvor at løfte Hondas Africa Twin op i premium-segmentet – vil vedholdende japanske rygter vide.

Hondas CRF 1000L Africa Twin står ifølge rygter over for en større opgradering, som udstyrsmæssigt vil få den til at konkurrere direkte med luksus-adventurere som BMW's 1250GS  og lignende. Rygterne antyder en motormæssig opgradering, som kan få Africa Twin til at “øge” navn fra CRF 1000L til 1100 ditto. De ekstra kubik indføres samtidig med at motoren opdateres til at overholde Euro 5 regelsættet.

Designet forventes også at skifte, hvor kåben bliver større og bredere, for også at give plads til kurvelys. Muligvis integreret i siden af kåben, som vi så på nyeste udgave af Kawasaki Versys 1000. Set i forhold til konkurrerende adventure-motorcykler er Africa Twin afgjort til den slanke side, så lidt ekstra bredde vil ikke få den til at fremstå som en tyksak. Snarere mere i tråd med konkurrenterne. Og i den forbindelse vokser tanken også til 24 L, som allerede er standard på Africa Twin Adventure Sports udstyrsversionerne.

Kraftigere styrtbøjler skal beskytte motor, kåbe og forgaffel – og sikkert også bruges til montering af ekstra tågelygter, som adventurefolket har for vane.

Elektrisk affjedring skulle ifølge rygterne også være en mulighed. Men om det vil blive standard for alle modeller er uklart – og da det er kostbar teknologi kan det hæve prisen mærkbart. Så mon ikke det blot bliver en udstyrsversion?

Et vildt rygte er, at det kunne være en ny-patenteret elektronisk affjedring fra Showa, som automatisk sænker højden på motorcyklen ved stop. Det ville i så fald tage brodden af en væsentlig kritik af Africa Twin: dens højde gør det til en krævende maskine at bestige.

I den elektroniske afdeling, forventes teknologi som allerede er i brug på den nye Goldwing at tilflyde Afrikanertvillingen – men naturligvis ikke i samme designmæssige udformning. Bluetooth-opkobling af smartphones og farveskærm vil være en oplagt opgradering.

Den større, stærkere og mere high-tech Africa Twin forventes at blive præsenteret i november 2019 – sikkert til EICMA eller Tokyo Motor Show.

Hvis du vil vide hvordan Africa Twin kører, kan du læse seneste test her.

Del med en ven

0 personer snakker om “Rygter: Stor Adventure får større motor

  1. Spændende. Det ville også være rart med et knap så offroad minded setup med 19" istedet for det 21" forhjul den har i dag. Det var bl.a. det og så prisen der gjorde at jeg for et par mdr. siden købte mig en V-Strom 1000 Adventure+

Skriv et svar

Giver børn en ny start