Rygte: MC-gigant og konkurrent køber Bimota
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Rygte: MC-gigant køber Bimota

Kommer der flere motorcykler fra Bimota? Eller er konkurrenterne blot på jagt efter patenter til spændende design?
Mathias B. Høj
26/09-2019 kl. 08:20

Italienske Bimota, som ofte har lidt af økonomiske kvaler, kan muligvis være blevet overtaget af en større MC-producent og til en vis grad konkurrent. Nemlig Kawasaki. Rygterne de sidste par dage har været vedholdende, men intet officielt er endnu meldt ud. Men hvad mere vigtigt er – ingen af de involverede parter har villet afvise det. Ifølge Italienske medier er Kawasakis svar på spørgsmålet det kendte “ingen kommentarer”. Hvis rygtet intet havde på sig, kunne man forvente en klar afvisning.

Bimota har de sidste år levet en lidt stille tilværelse. Virksomheden ejes i øjeblikket af de to schweiziske investorer Marco Chianciasi og Daniele Longoni (eller Kawasaki. Ingen ved det i øjeblikket!), som ikke har udviklet virksomheden nævneværdigt i de senere år.

Du kan læse mere om Bimota her.

Det er helt op til rygtemagere at gætte på hvad Kawasaki i givet fald ville gøre med Bimota. Nedlæggelse af virksomheden er der ikke meget rationelt i, da Bimotas økonomi sikkert alligevel vil sørge for det uden indblanding, inden for overskuelig fremtid. Forhåbenlig vil en kapitalindsprøjtning fra Kawasaki til den Italienske virksomhed give ressourcer til udvikling af nye og spændende maskiner. Måske vil Kawasaki bruge nogle af Bimotas spændende designs til egne maskiner, eller blot sørge for at motorerne i fremtidige Bimota'er er fremstillet af Kawasaki.

Afhængig af tidshorisonten kan vi måske forvente nogle overraskelser på Kawasakis 2020 modelprogram. MagaCin følger sagen – hvis der vel at mærke er en sag.

Del med en ven

0 personer snakker om “Rygte: MC-gigant køber Bimota

  1. Spændende – og glad for det ikke var endnu en kinesisk virksomhed der overtager et traditionelt italiensk mærke. Bimota har i mine øjne haft en spændende strategi om ikke selv at lave motorer men alt omkring motoren, og en Kawasaki motor ville bestemt være cool i deres modeller – hvis der altså kommer flere.

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start