Rygte: KTM 490 modelrække på vej
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Rygte: KTM 490 modeller på vej

Vi vil have flere Dukes, Adventure og RC!
Mathias B. Høj
04/10-2019 kl. 08:41

Ifølge internettets mange rygter, er en 490-modelrække på vej fra KTM. I slutningen af 2018 udtalte KTM's chef Stefan Pierer at en række maskiner med en parallel twin-motor i 500 cc størrelsen var på vej. Hvilket i sagens natur passer fint med 490.

Og når nu manden siger “flere maskiner”, kan vi forvente en mere eller mindre komplet modelrække. Med et fast blik på bundlinjen, kan vi sikkert forvente en Duke 490. Men med det stærkt stigende salg indenfor adventuresegmentet, vil det give god mening med en langbenet variant – en 490 Adventure. Motorcykelproducenter ser også en stigning i salget af sportsmaskiner efter mange års nedgang og derfor vil en 490 RC også give mening.

Ligesom KTM's andre maskiner i de mindre størrelser, vil motoren sikkert blive produceret af Indiske Bajaj, som KTM allerede har succes med. Den nye 490 cc motor vil også overholde EURO-5 udledningsgrænserne og vil sikkert have omkring 50-60 hk. Og mon ikke den også får en sekstrins gearkasse samt slipperkobling? 

Med en kundegruppe som er vant til opkobling, apps og smartphones, vil det være strategisk smart af KTM at sætte en TFT-skærm på, med én eller anden form for mulig opkobling til smartphones. Bare så man kan sige man har det.

Vil det betyder at 390-modelrækken forsvinder fra markedet? Ikke nødvendigvis. Modelrækken sælger godt i Europa og Asien, hvor den i førstnævntes tilfælde passer godt til de A2 kørekortet – ligesom Duke 125 passer godt til A1.

På EICMA får vi syn for sagen, da det sædvanligvis er her KTM viser de største nyheder. Hvis du selv vil se EICMA, er det i øvrigt økonomisk overkommeligt.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start