Til ny Hayabusa? Suzuki patenterer sindrig kompressor
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Nyt patent: hidsig Suzuki på vej

Vi kan forvente en hidsig Suzuki i fremtiden. Nyt patent viser kompressor, intercooler og kølesystem
Mathias B. Høj
04/05-2018 kl. 10:57

Rygterne om en ny Suzuki Hayabusa, eller andet motorvejsmissil til at tage kampen op mod Kawasaki H2, har lige fået mere næring. Suzuki har igen patenteret et motorsetup med kompressor og intercooler, men også med en forholdsvist detaljeret beskrivelse af afledning varme derfra.

En kompressor sørger en større tæthed i luften der tilføres motoren, men sammentrykket luft stiger i temperatur. En intercooler køler luften ned, før luften når til sin endelige skæbne i cylindrene. Ved at sammenpresse luften, kan der opnås en større effekt, hvilket ses tydeligt på Kawasaki H2.

Teknologien er ikke just ny, men for seriefremstillede motorcykler har brugen været begrænset. Og nu ser det ud til, at vi også kommer til at se det fra Suzuki. I patentet er afledning af køleluft også medtaget og kommer til at ske gennem luftkanaler i siden af motorcyklen og ud bagtil, så føreren ikke generes af det. Må man formode, for patentbeskrivelser er ikke beskrevet så brugervenligt, at konkurrenter vil finde det alt for nemt at lade sig “inspirere”.

Selve tegningen af motorcyklen er interessant, for den forholdsvist minimalistiske kåbe ligner ikke den mere omfangsrige Hayabusa, så det kan sagtens være en ny model. Den trendy nummerpladeholder ved baghjulet antyder, at det i hvert fald ikke er en gammel skabelon, som bruges som eksempelvisning. Bagsvingeren ligner også en monobagsvinger, men det kan også være for at forvirre fjenden.

Forhåbentlig ved vi mere til næste EICMA-messe.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start