Her er et kunstværk kun motorcyklister kan forstå
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Kunst kun motorcyklister forstår

Marquez viser os, hvordan maling bedst (nemmest) fordeles på et lærred, og så er værkerne endda til salg
Mikkel Skotte Sølvkjær
28/01-2020 kl. 10:00

Findes der mon et blødt indre i de hårdkogte racerkørere? Har de passioner og lyster på et mere aristokratisk niveau – måske kan de lide at tilberede lækker mad, spille klassisk musik eller male fornemme kunstværker.

Se bare med i denne video, hvor den 8-dobbelte verdensmester Marc Marquez udfolder sine skjulte talenter. Læg særligt mærke til hans udsøgte farvevalg, sans for motiver og ikke mindst de elegante penselstrøg sidst i videoen – men husk samtidig på, at Marc Marquez aldrig er for fin til at underholde.

Om der findes penselstørrelser i dimensionerne 190/55 R17 ved vi ikke, men flot er det i hvert fald. 


Som du så i videoen, maler spanieren otte malerier kun ved hjælp af gashåndtag og kobling. Tallet otte er ikke helt ligegyldigt, det symboliserer nemlig antallet af verdensmesterskaber vundet af den 26-årige Honda kører, og malerierne er et forsøg på at vise den mere artistiske side af MotoGP frem. 

Kunstværkerne bliver i første omgang præsenteret som en udstilling under navnet “I'm 93” på et museum i Cervera – hvor Marquez er født og opvokset – og i modsætning til mange andre sportsstjerner, der flytter til udlandet, bor verdensmesteren stadig i sin hjemstavn. Så mon ikke malerierne også er en hyldest til lokalområdet. 


SoMe stunt

Hvis du vil have fingrene i et af seks malerier, kan det betale sig at følge BoxRepsol på de sociale medier, her vil de første seks malerier nemlig sættes på auktion. 

Auktionerne er dog ikke helt traditionelle, du kan nemlig kun byde ved at “like” eller kommentere de forskellige opslag. Hvert maleri er til auktion på hvert sit medie, og kan vindes på forskellige måder – herunder kan du se en guide fra Twitter:

De sidste to malerier er en smule mere besværlige at komme i nærheden af, da de foræres væk gennem lodtrækning i det spanske betalingssystem waylet, og det bruges altså kun i Spanien. 

Det er nok hverken første eller sidste gang, vi ser den slags underholdning fra den hurtige catalaner; det vidner vores tidligere historier om – eksempelvis her hvor han fyrer MotoGP missilet af på gaden. Måske husker du også dengang Marquez nappede en skiløjpe med vanvittigt grove pigdæk

Naturligvis slapper racerkøreren også af en gang i mellem – det kunne være med genoptræning på en minibike efter en skulderoperation, eller her lidt senere på en russisk snowmachine 

Vi kan altså konstatere, at Marquez også er en showman, men det gør egentlig ikke noget, for showet er som oftest skide skægt at se på.

Held og lykke med at få fingrene i et maleri. Hvis ikke det lykkes, kan Marquez kunstneriske evner stå som et godt eksempel – og så må vi bare i gang med at male selv, så vi kan få lidt pynt på væggen i stuen.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start