Katana's onde tvilling - rygterne svirrer i Japan
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Katana's onde tvilling

Rygter hvisker om en ond 1135cc
Steffen Olesen
31/05-2019 kl. 18:10

Der var gang i de helt store armbevægelser, da Suzuki introducerede den genopstandne Suzuki Katana for den brede offentlighed ved motorcykeludstillingen EICMA i Italien sidste efterår.

Trommeslagerens arme hvirvlede indædt og utrætteligt gennem luften, og den kvindelige Ninja som på drabelig vis kløvede luften med sit ondt glimtende samauraisværd, gik mindst lige så dedikeret til værks. Spændingen var nærmest ubærlig, for vi havde allerede en måneds tid før set den nye Katana blive afsløret i Köln.

Det skete under knap så dramatiske forhold, og tilskuerene ved EICMA ventede derfor med tilbageholdt åndedræt på, hvilket vildfarent knopskud af Katana'en der skjulte sig under klædet.

Der blev mumlet intenst og forventningsfuldt i krogene, om hvilken opsigtsvækkende nyhed Suzuki kunne overraske med.

En touring version af Katana'en??…. en R version??… en racer??… eller noget helt andet fuldstændig bindegalt med turbo, kompressor eller begge dele??

Måske lidt skuffet

Vi hørte ingen gispe af betagelse, da afsløringen langt om længe fandt sted. EICMA nyheden var nemlig blot, at man også kan få Katana'en i sort.

Jo, jo… vi er da mindst lige så begejstrede som alle andre over den nye Katana, men i dette tilfælde kom det måske til at handle mere om oplæg og forventningsafstemning, end om den egentlige nyhed fra Suzuki.

Vi gik ganske enkelt med et lille håb om, at nyheden ville være noget helt vildt og endnu mere fantastisk, end det vi allerede havde set i Köln..

Men så starter rygterne

Man skal være varsom med at viderebringe rygter, men den her kan vi simpelthen ikke lade ligge. Nok mere et udtryk for vores håb, end en egentlig berettiget forventning.

Der er knald på rygtemøllen i Japan, og senest har vi lagt øre til sladder, der indikerer at Suzuki tumler med tanker om at producere en 1135cc Limited-Edition eller R udgave af den nye Katana. En model der i det mindste af navn kunne gå hen og blive den onde tvilling.

1135 cc motor

Rygterne har så meget liv, at det japanske YoungMachine har kreeret en rendering baseret på hvad de mener at vide.

Super-Katana'en skulle være baseret på det nye Katana stel, og den eksisterende Katana motor skulle faktisk være også fundament for en kommende 1135cc.

Altså større motorvolumen i samme stel, og man opgraderer næppe på den måde uden at hente nogle ekstra hypper ind i stalden.

Donationer fra Gixxer 1000

Forenden skulle derimod doneres fra seneste generation Suzuki GSXR1000R, som angiveligt også skulle levere den mest moderne elektronik. Bagsvingeren skulle efter sigende være helt ny, og forstærket efter alle kunstens regler.

Spekulationerne går også på at modellen udstyres med clip-on'er, og at fører-ergonomien afstemmes efter en mere aggressiv kørestil.

Vi skal være de sidste til at beklage, hvis der bliver gjort alvor af rygterne. Vi spænder heller ikke ben hvis Suzuki maser sig forrest i køen – og fremtryller en bindegal drømmemodel – der igen får Katana til at stå øverst på ønskesedlen.

Og selv om det måske er politisk ukorrekt, så må Suzuki for vores skyld såmænd også gerne tvangsfodre modellen. 

Husk nu… det er kun rygter.

Husk nu på at det hele bare er rygter, og at billedet udelukkende er baseret på samme tilsat et godt mål fantasi… hvor Yoshimura angiveligt har bidraget med input til tegningen.

Ja, ja, jaaaa… vi ved det godt, det hele kan sagtens vise sig at være en gigantisk storm i verdens mindste glas vand, men man har vel lov at håbe??

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start