Honda sysler med kompressor - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Honda sysler med kompressor

Lækket patentansøgning fra Honda
CO
14/03-2017 kl. 16:20

Det var mildest talt noget af en oplevelse, da MagaCin sidste år prøvekørte Kawasaki H2 med kompressor, der til lejligheden var peppet op til godt og vel 250hk på baghjulet.

Læs mere om turen på ryggen af et ballistisk missil her.

Det er en helt speciel oplevelse at køre motorcykel med tvangsfodret motor, hvad enten det er med turbo eller kompressor.

Derfor fanges redaktionens interesse naturligvis også når vi støder på ledetråde om at motorcykelproducenterne sysler med tiltag i den retning.

Kawasaki har mangeårig erfaring med kompressorer på effektstærke firetaktsmotorer, og har blandt andet gjort brug af dem på vandscootere eller jetski.

Med Kawasaki H2 og H2R sprængte Kawasaki rammerne for ydelse og topfart på gademotorcykler, og producenten har virkelig gjort noget ud af markedsføringen.

Den tyrkiske Supersports verdensmester Kenan Sofuoglu som på 29 sekunder rammer 400 km/t på Osman Gazi broen i racerkørerens hjemland, er et glimrende eksempel.

Se video af rekordforsøget her.

Der er ingen tvivl om at Kawasaki Heavy Industries har høstet opmærksomhed på kompressor kontoen, og vi er nok en del der har funderet over hvornår konkurrenterne kommer ud af starthullerne.

Angiveligt lækkede tegninger fra en af Hondas patentansøgninger, tyder på i hvert fald én producent overvejer at følge trop.

Rygter om forskellige versioner Honda motorer bestykket med kompressor florerer, og redaktionen er sågar bekendt med hvisken i krogene om at Honda allerede under udviklingen, spekulerede i kompressor på NC700 modellen.

Om rygterne taler sandt og om vi ser kompressorer på fremtidige Honda motorcykler, kan kun fremtiden vise.

Men én ting ligger helt fast.

Hvis eller når producenten lancerer en model med monster hestekræfter, så stiller MagaCin gerne op til prøvekørsel.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start