Herlige overraskelser under juletræet? - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Herlige overraskelser under juletræet?

Start dagen med et smil
Steffen Olesen
24/12-2021 kl. 06:00

Dagen hvor de spændende pakker ved juletræets fod skal pakkes ud er oprundet, og mange motorcykelentusiasters pårørende, venner og bekendte har lagt sig i selen for at finde den perfekte og helst overraskende gave til motorcyklisten.
Og selv om nogle sædvanligvis er dygtig til at gætte hvad de kulørte bånd og gavepapiret skjuler, så har visse givere for vane at pakke julegaverne ind på en måde, så det er komplet umuligt at gætte indholdet.
Derfor præsenterer vi nogle eksempler, som måske kunne give et fingerpeg i retning af, hvilke herlige overraskelser der eventuelt venter motorcykelentusiasten senere på dagen.
Og som forhåbentlig vækker et smil eller to.

Blinklysvæske
Klassikeren over produkter som mange uerfarne motorcyklister ikke ved de har behov for, er frisk væske til blinklysene.
Motorcyklisten der selv servicerer sin motorcykel ved heldigvis oftest, at blinklysvæsken bør skiftes hver 6. måned, og at man skal være opmærksom på, om der anvendes en generisk eller polaritets-specifik type.
Man behøver faktisk ikke spendere en formue på et dyrt originalt produkt, og som du ser illustreret nedenunder, leverer det billige eftermarkedsprodukt fra Dimecitycycles dobbelt så mange blink som kostbar OEM væske.
Produktet kan også bruges til LED blinklys.

LED kompatibel blinklysvæske

Vi forestiller os, at en dunk frisk blinklysvæske ikke blot ville være en overraskende gave for mange, men demonstreret her på siden også en inspirationskilde til fornyede gætterier på, hvad der eventuelt skjuler sig i årets julegavepapir.

Når det går op i røg
De mest ferme gør-det-selv’ere som selv skifter kæde, bremseklodser, olie og oliefilter samt blinklysvæske, roder ind imellem også med motorcyklens ledningsnet og elektronik.
Og selvom elektricitet og elektronik for mange er et mysterium, ved alle der har bare den mindste indsigt i emnet, at en hovedbestanddel og det der reelt får ledningsnet og elektriske komponenter til at fungere er røg.
Typisk ser man da også røgen undslippe, når et ledningsnet eller en elektrisk komponent “går op i røg”, og i forbindelse med røgudviklingen holder op med at fungere.

Her undslipper røgen så elektronikken ikke længere fungerer

Gør det selv
Når en elektrisk defekt er konstateret, betaler mange det lokale værksted i dyre domme for at udbedre fejlen.
Men genopfyldning af røg er ofte en simpel procedure, som den fingerfærdige med lidt behændighed selv kan klare hjemme i carporten eller i garagen.
Og heldigvis kan generisk samt polaritets-specifik røg til både ledningsnet og andre elektriske komponenter købes billigt både på dåse og flaske via internettet.
Eksemplet på billedet nedenunder er fra engelske Lucas, der er berømt for blandt andet selvstændigt skift mellem kort og langt lys, autonom variabel interval-visker funktion i biler, blinkende lygter, og anden elektrisk selvstændighed.
Bemærk at eksemplet illustreret nedenunder er polaritets-specifikt.

Erstatningsrøg til ledningsnet

Udstødningslejer
Set i lyset af den nyligt vedtagne Lov om vejsidesyn og skærpede regler for støjende motorcykler i Danmark, er en glad giver måske også kommet på den pragtfulde ide, at parkere et nyt udstødningsleje under juletræet.
Udstødningslejer er generiske produkter, hvor det vigtigste i bund og grund er at få købt de rigtig størrelser.
Og det er sågar muligt at købe lejer, der uden ekstra omkostninger nedsætter støjniveauet samt forbedrer motorens ydelse.
Udskiftning af udstødningslejer kan klares af de fleste gør-det-selv’ere, og er langt lettere udført på en motorcykel end på en bil.
Eksemplet i videoen nedenunder er for en bil.
Men proceduren for udskiftning af udstødningslejer på motorcykler skulle gerne findes i modellens specifikke værkstedsmanual.

Herover fik du lidt eksempler på produkter, som måske giver fornyet energi udi gætterierne på, hvad der kunne gemme sig under juletræet.
Men det var blot få eksempler blandt et bredt udvalg af overraskende muligheder.

Stempel-Returfjedre
Se også returfjedrene til motorens stempler, der faktisk ikke er helt så lette selv at udskifte, som videoen under dette afsnit kunne give udtryk for.
Dette arbejde bør også overlades til eksperter, som har rigtig god forstand på den slags, medmindre man er pænt skrap til mekanik.
Bemærk at arbejdet i videoen nedenunder også udføres på en bil, men at det i dette tilfælde er en Honda med firecylindret motor.
Derfor vil ejere af Honda motorcykler med firecylindrede motorer – som rent faktisk er skrappe mekanikere – muligvis drage fordel af at se videoen inden de selv kaster sig over et tilsvarende projekt.

Nyt Powerband
Dem som ofte læser om motorer i udenlandsk magasiner, er formentlig bekendt med betegnelsen “Powerband”.
En betegnelse som måske lidt forvirrende både dækker over begrebet effektområde og en fysisk reservedel, som man på dansk kunne kalde en kraft-rem.
Det kræver dog en vis teknisk indsigt og snilde selv at montere et nyt powerband, så det bør ubetinget overlades til et kompetent værksted.

Lækkert raffineret værktøj
I videoen nedenunder ser du ikke blot et frisk nyt powerband, samt udstødningslejet omtalt længere oppe i artiklen, men også de raffinerede værktøjer, som en speciel motorcykel-kompatibel hammer og den omvendte plads modulator, der med finesse anvendes til reparation af motorcyklens såkaldte retro-encabulator.
Og hvem ved… måske er der også en pakke med de lækre værktøjer eller endda et sprit-nyt powerband til dig under juletræet i år?

MagaCin benytter lejligheden til at ønske vores læsere en rigtig god jul i håbet om, at vi ikke har sat det højtidelige fuldstændig over styr, og at vores læsere får indledt dagen med et sundt grin.

Ansvarsfraskrivelse
MagaCin har desværre ikke testet produkter og procedurer nævnt i artiklen, så eventuelle indkøb og kunstneriske mekaniske udfoldelser er på købers og gør-det-selv’erens eget ansvar.
Vi har bevidst udeladt genstande som smørefedt til bremseklodserne belægning, kørnerprikker i løs vægt (der som bekendt kan kombineres med en spandfuld huller) samt det magiske fortrydelses-værktøj og andre opsigtsvækkende produkter.

GLÆDELIG JUL !

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start