Harley-Davidson Sportster 883 går OFF-ROAD - Stærkt modificeret cruiser
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Harley-Davidson Sportster 883 går OFF-ROAD

Stærkt modificeret cruiser
Steffen F. Olesen
28/07-2018 kl. 06:00

Der bliver sagt Harley Davidson, jeg tænker livsstil, kultur, og cruise. Der bliver sagt ca. 1600 km, jeg tænker okay, en slat men det kan da lade sig gøre. Der bliver sagt forskellige typer terræn, jeg tænker tjoh, det kan der forekomme at der ligge lidt gylle på vejen. Der bliver sagt race, jeg tænker hvorfor ikke, man kan da også give den gas på en Harley. Der bliver sagt off-road, jeg tænker vent lige lidt! 1600 km off-road race på en Harley Davidson?

NORRA Mexican 1000 er et 5 dage langt, 1000 mil langt off-road endurance race, hvor man normalvis i startopstillingen vil se modeller som Honda og KTM. Men lige der mellem alle de langbenede cykler holder den. En Harley Davidson XL883 Sportster. Jo vist er den lettere ombygget, men det er da det sidste sted man forventer at finde denne model. 

For at gøre det muligt at forcere de høje stigninger, floder og ørkenlandskabet i NORRA Mexican 1000 på sådan en Harley, kræver det et per justeringer af maskinen inden løbsstart. Team Biltwell fra Temecula i Californien, har over en længere periode savet og banket i denne maskine. Modellen er en årgang 2000 Harley Davidson Sportster 883, med en Honda CRF250 forende. Harley'en har fået omvendt gearskifte for, som de selv siger, at give den lidt “GP style”. Ydermere er der blevet monteret et vanvittigt stort bagtandhjul, med hele 65 tænder, for at give mest mulig bundtræk, da store dele af løbet foregår i sand.

MagaCin har selv meget god erfaring med hvordan sådan en Honda CRF250 opføre sig på løst underlag. Læs mere om Tommy og Carsten's udflugt mod døden her

Maskinen vejer 238 kg , så hvis man rammer noget trækker man den ikke bare tilbage som med en dirt-bike. Man lader den bare kravle hen over forhindringen ind til den rammer noget andet, der forhåbentlig sætter en på rette kurs.”  Siger Bryant fra Biltwell

På mirakuløs vis lykkedes det teamet at gennemføre løbet, og de placerede sig som nummer 14 ud af 21 i deres klasse.

Så vidt vi ved, er det den første Harley der nogensinde har gennemført NORRA Mexican 1000.” Udtaler Biltwell.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start