490 lineup fra KTM forventes lanceret snart - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

490 lineup fra KTM forventes lanceret snart

Det forventes at vi inden længe får en række mellemklassemotorcykler fra KTM at se
Steffen F. Olesen
22/05-2022 kl. 06:03

Vi skruer tiden tilbage til 2019… Dengang kunne du her på siden læse, at KTM chef Stefan Pierer året før havde udtalt, at en stribe 500cc twin-maskiner var på vej.
Det var også på omkring det tidspunkt, at undertegnede overværede en præsentation ved KTM-standen på EICMA, hvor et par linjer om fremtidige maskiner i netop den størrelsesorden, forlod konferencierens læber.

Siden da er der ikke sket det vilde på 490-fronten, selvom vi flere gange har hørt rygter og set billeder, som egentlig skulle have været holdt inden for kompagniets fire vægge. Men nu smider folk i branchen endnu en sten i det ellers rolige rygte-vand, for igen at starte rygte-ringe.

Den imaginære sten består blandt andet af selvsamme billede som vi delte her på siden tilbage i 2019, hvor udvalgte modeller er slørede.
Billedet – som du kan se herunder – forlod i 2019 en præsentation på ledelsesniveau tilrettelagt af Pierer Mobility, og skulle ifølge rygterne, som stadig står, dække over modellerne KTM Duke 490, KTM Adventure 490, KTM RC 490, KTM 490 SMC R og en KTM 490 Enduro R, hvilket stemmer meget godt overens med illustrationen.

Så i grove træk kan man sige, at der egentlig intet nyt er på denne front, men knytter vi den sammen med en af vor udenlandske kollegaers teori, så er der måske noget om snakken, om en nært forestående lancering af en stribe 490’ere fra KTM.

Teorien går på, at motorplatformen allerede er stykket sammen, og at det er den samme som sidder i CFMoto’s (KTM’s kinesiske partner) nyligt lancerede 450-kubiks kåbecykel.

CFMoto 450SR Supersport

Ovenstående kineser blev første gang vist for offentligheden på EICMA sidste år, uden spejle og lygter, under kodenavnet SR-C21, men i sidste måned præsenterede kineserne det endelige produkt for forbrugerne.
Og nu hvor katten er ude af sækken i Kina forventes det altså, at vi i meget nær fremtid bliver præsenteret for en 490-serie i et orange-præget farveskema.
Man må da også sige, at KTM efterhånden har haft nok tid til at tænke over hvor stort, hvor mange og i hvilke farver, da det efterhånden er tre og et halv år siden rygterne startede.

Onde tunger vil sige, at det oven på lanceringen af KTM RC390 ikke ville give meget mening at smide en 490’er i puljen, men vi som er helt tossede med motorcykler krydser fingre for, at rygter og teorier finder sammen og går hånd i hånd helt frem til en eventuel lancering senere i år.

Del med en ven

En person snakker om “490 lineup fra KTM forventes lanceret snart

  1. Det ville give super god mening med en gade-fokuseret lege-KTM som er lidt større end 390’eren, som ellers er fantastisk. Der er et langt spring op til 790/890.

    Jeg ku meget godt blive fristet af en storebror til 390 med lidt større overarme, uden at vægten stiger alt for meget. Lyder sjovt som en hel tøndefuld aber!

Skriv et svar

Giver børn en ny start