Video: Vild regnvejrskørsel på motorcykel
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Video: Vild regnvejrskørsel på mc

Moto Gymkhana breder sig til Europa
CO
28/10-2018 kl. 15:23

De fleste af vi motorcykel-tosser deler gerne vilde motorcykel relaterede historier med hinanden, og flertallet har mindst én hårrejsende – måske lettere overdrevet – nærdøds fortælling om regnvejrskørsel på lager.

Historierne om livsfarlige ninja-striber i forgængerfeltet når det er vådt og kloakdæksler der forvandles til brun sæbe når det regner kender vi alle til, og selvfølgelig er der vitterlig heller ikke helt samme bid i underlaget når det regner.

Som konsekvens heraf undlader en del motorcyklister at begive sig ud i regnvejr på to hjul, og vi så da også denne weekends og sæsonens sidste WSBK løb på Losail International Circuit blive aflyst på grund af regn.

Nogle motorcyklister trækker ligegyldigt på skuldrene inden de hopper i sædet og begiver sig ud i “strålende” vejr, men de fleste af os holder nu alligevel motorcyklen en smule mere lodret i regn end ellers.

Andre modtager udfordringen med oprejst pande, og aflysning på grund af regn er – som det fremgår af videoen herover – tydeligvis ikke en option når man kører Moto Gymkhana.

Her er man ikke bange for en smule vand fra oven, men både nedlægning og fart er dog reduceret i forhold til Moto Gymkhana i tørvejr.

Men det er nu stadigvæk imponerende kørsel fra deltagerne i denne motorsportsgren, og kunne måske give stof til eftertanke, og eventuelt en smule mere tillid til at motorcyklerne kan mere i regnvejr end de fleste tror.

Se også Gymkhana videoen herunder, hvor føreren høvler sin Kawa Z1000 rundt i regnvejr:

Moto Gymkhana er en manøvredygtigheds disciplin på tid der har sin oprindelse i Japan, der med tiden via andre asiatiske lande er begyndt at brede sig til den vestlige verden.

På internettet florerer et utal af videoer, hvor kompetente førere med syg nedlægning høvler motorcykler gennem utroligt snævre baner.

Skal vi ikke bare konkludere at vores motorcykler kan tippes længere over på siden end de fleste tror, både på vådt og tørt underlag??

Med lidt fantasifuld søgning på google kan du eksempelvis finde video med amerikanske mc-betjente, der på store pølsevogne behændigt gennemkører vildt snævre baner, søg evt. på Moto Gymkhana som omtalt her i artiklen, eller digt dine helt egne søgeord for behændighedskørsel på mc.

MagaCin er ikke bekendt med at der køres Moto Gymkhana i officielt regi i Danmark, men sporten er som tidligere nævnt under europæisk udbredelse.

En motorsport hvor man nok ikke kommer svært til skade ved eventuelle styrt, og som kan køres på din egen indregistrerede motorcykel.

Den tjekkiske organisation Czech Moto Gymkhana organization afholdt i 2018 det 4. europæiske mesterskab for Moto Gymkhana, og det bliver spændende om Gymkhana med tiden vinder indpas i Danmark.

Del med en ven

0 personer snakker om “Video: Vild regnvejrskørsel på mc

  1. Ville det være en idè som Magacin kunne tage op som de første? Jeg synes det ligger fint i forlængelse af jeres kørekurser og legedag på Jyllandsringen.

  2. Jeg har selv øvet Moto Gymkhana de sidste 3-4 år. Der skal ikke meget til for at starte. Jeg har brugt overskårne tennisbolde som "kegler" i mangel af bedre og så skal man bare finde sig lidt ledigt asfalt i form af en parkeringsplads eller andet hvor man ikke generer nogen. Der findes en officiel Engelsk forening og ditto Hollandsk så vidt jeg ved. Europamesterskaberne bliver afholdt i Holland. Hvis man er interesseret i teknikken man bruger i Moto Gymkhana kan følgende Youtube kanal anbefales: "AntiPiloteDeLigneDroite". En fransk kørelærer der også laver videoer på engelsk.

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start