Video: F1-kører på mini-bike - Ricciardo viser talent
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Video: F1-kører på mini-bike

Daniel Ricciardo viser hidtil uset talent
CO
01/08-2019 kl. 11:00

Det er sjovt at køre motorcykel, det er endnu sjovere når man giver gas, og det er sjovest når man kører på bane.

Det ER fandme sjovt at køre motorcykel, men hvis man gerne vil give den gas for alvor og køre med maksimal nedlægning i svingene, så er det nok ikke den mest hensigtsmæssige kørestil på offentlig vej.

Derfor forlægger mange af os den slags kørsel til lukket bane, og mange danskere har da også et billigt banejern parkeret i garagen. Men udbuddet af banedage for store motorcykler er begrænset her i landet, og banekørsel på stor mc er absolut ikke gratis.

En billigere løsning hvor man ikke er underlagt de store cyklers restriktioner, er de stadigt mere populære Mini-bikes, hvor vi rent faktisk har en dansk importør af Ohvale. Her køres der på go-cart baner, køretekniske anlæg og så fremdeles. Den lavere hastighed – og  kortere afstand til asfalten – gør også at man sjældent slår sig for alvor ved styrt.

Og så gør det heller ikke noget at det er billigere at køre mini, at miniraceren med et snuptag kan smides ind på familiebilens bagsæde.

Vi har selv gjort os nogle erfaringer med at køre mini-bikes på lukket bane, som du kan læse i artiklen Mini-ræs for lommepenge.

På internettet ser vi flere og flere videoer med kendte personer der høvler banen rundt på mini-bikes – som eksempelvis Marc Marquez der træner efter en operation – men videoen herunder der er postet på Formel 1 køreren Daniel Ricciardo's Instagram profil, kommer alligevel som lidt af en overraskelse.

Læg mærke til teksten under opslaget:  “Road trackin’ for the first time. Loved!”

Vis dette opslag på Instagram

Road trackin’ for the first time. Loved! @gopro

Et opslag delt af Daniel Ricciardo (@danielricciardo) den

Fedt nok at F1 køreren elsker at køre mc, og at river han en dag ud af sin travle kalender for at køre baneræs på mini-bike. Den 30 årige australske Formel 1 kører, har åbenbart længe haft en lidt forsigtig kærlighed til motorcykler, og har i et interview med Crash.net fortalt:

“As I got older, I think I gained a bit of trust and started doing a bit more dirt bike riding and stuff, but I never did road bike riding,” the Renault F1 racer said. 

“That’s one thing Mum would never let me have, a road bike, and I didn’t really want one because it is quite dangerous with other people on the road, but I thought if I ever get the chance to go on a track, that would be awesome.”

“Getting back with Alpinestars this year, they were like ‘you have to try it.’ They set it up with Sete Gibernau, and we rode at his private track. Little 100cc bikes, so nothing crazy, but it was enough to learn how to use your body a bit and slide the knee. It was so, so cool … Everyone says race car drivers, we’re brave and crazy, but two-wheel guys are completely on another level. They are another level.” 

Daniel Ricciardo fik kyndig vejledning af den tidligere MotoGP stjerne Sete Gibernau, men vi er nu alligevel lidt imponeret over australierens kørsel første gang på bane.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start