Se Video: 3D print, AI og old school håndværk
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Video: 3D print, AI og old school håndværk

Nystartet firma blander nyt og gammelt i E-bike
CO
26/10-2018 kl. 11:27

En nystartet amerikansk virksomhed har for nylig annonceret sin tilstedeværelse på markedet som producent af el-motorcykler.

Det Brooklyn baserede firma Tarform blander traditionelt håndværk med den seneste teknologi, i produktionen af to nye elmotorcykler hvor der er lagt vægt på miljømæssig bæredygtighed, old school håndværk og implementering af nyeste teknologi.

Designeren Taras Kravtchouk præsenterede for nylig ved et event på Brooklyn de to første el-drevne modeller, hvor modellen med det højeste styr er udstyret med egerfælge og grovmønstrede dæk, imens den anden har lavere styr, støbte fælge og mere gadeorienterede dæk.

Videoen herover viser hvordan Tarform blander traditionelt håndværk med den mest moderne teknik, hvor en del af stumperne 3D printes af biologisk nedbrydelige materialer, noget svejses sammen på traditionel vis, elementer fremstilles på CNC maskiner, men hele projektet havde været umuligt uden brug af computer.

Radarskærmen advarer om potentielt farlige situationer

Der er naturligvis LED lygter for og bag, men instrumenteringen med højopløst skærm ser ud til at være i særklasse. På motorcyklen findes en integreret app som via forbindelse til mobiltelefonen giver informationer som batteritilstand, vedligeholdelse osv. Derudover er motorcyklen udstyret med en række sensorer, som holder øje med hvad der sker i den omgivende trafik, og via “kunstig intelligens” – med et skærmbillede der ligner en radar – i instrumenteringens display advarer føreren om potentielt farlige situationer.

Tarform har ikke frigivet mange detaljer, men sædvanligvis pålidelige kilder nævner en rækkevidde på ca. 150 kilometer med en hastighed på omkring 190km/t.

190 km/t er ikke specielt langsomt, og det kunne måske forårsage nogen varmeudvikling. Måske der for at modellen er udstyret med hvad der ligner ventilatorer eller friskluftforsyning på motorens sider.

Læs mere om Tarform på producentens hjemmeside her.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start