Magacin.dk/motorcykler - pinlock fotokromatisk visir
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Undgå at blive blændet

Fotokromatisk funktion kan være løsningen
Steffen Olesen
28/04-2017 kl. 09:50

Især i forårs og efterårs-månederne, kan en lavtstående sol blænde irriterende og kompromittere sikkerheden, og nogle af os kører derfor fortrinsvis med tonet visir monteret på styrthjelmen.

Vi kender så også til problemetikken med visirskift relateret til skiftende lys-forhold i solskin, gråvejr, dag, tusmørke og nat, og det er nok de færreste der medbringer forskellige visirer til skiftende betingelser.

Der kan købes styrthjelme med indbygget solbrillle, men mange fravælger af forskellige årsager denne løsning, og nogle synes det er noget bøvl at mase almindelige solbriller gennem hjelmens visiråbning.

En del producenter har gennem nogle år tilbudt forskellige løsninger hvor visiret gradvist tones efter lysstyrken.

Nogle er ganske enkelt uden dikkedarer fotokromatiske som vi kender det fra briller, imens mindst en producent tilbyder en løsning hvor funktionen skal aktiveres med en knap, akkurat som man gør på visse svejsehjelme.

En producent som eksempelvis Transitions tilbyder fotokromatiske visirer til hjelme fra Bell, SHOEI og Lazer, og en simpel google søgning kan vise at der måske produceres fotokromatisk visir til netop din styrthjelm.

Et alternativ til visirudskiftning, kan være et pinlock overlay.

Pinlock er leveringsdygtig i fotokromatiske overlays til en række hjelme, og du kan se om din hjelm er på listen her.

Del med en ven

0 personer snakker om “Undgå at blive blændet

Skriv et svar

Giver børn en ny start