The World’s Fastest Indian - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

The World’s Fastest Indian

The World's Fastest Indian. Stempel bortauktioneres for velgørenhed
CO
12/03-2011 kl. 00:49

”The Worlds Fastest Indian” er velsagtens en af de bedste motorcykelrelaterede film verden har set, og en forrygende oplevelse med en velspillende sir Anthony Hopkins i hovedrollen som den excentriske motorcykelentusiast Burt Munro.

Herbert James Munro – 25. Marts 1899 – 6. Januar 1978, var en New Zealandsk motorcykelentusiast og racerkører født i Invercargill, som er kendt for at sætte flere verdensrekorder på sin kraftigt modificerede 1920 Indian Scout motorcykel.

Efter et amerikansk motorcykelblad i 1957 fejlagtigt havde kaldt Herbert, eller ’Bert’ for Burt, tog Bert Munro konsekvensen og skiftede simpelthen navn til Burt.

Burt var en mand af beskedne kår, og fremstillede ofte sit eget værktøj og reservedele til motorcyklen, i stedet for at overlade opgaven til professionelle.

New Zealænderen fremstillede blandt andet sine egne støbejernsdele, cylindre, stempler, svinghjul osv., og et af præcisionsmåleinstrumenterne var såmænd en gammel eger fra et hjul.

Indian motorcyklen som oprindeligt var på 600cc, var i den sidste fase boret op til 950cc.

I 1967 rakte det til en hastighedsrekord i klassen for motorcykler under 1000cc, med 295,44km/t på Boneville Salt Flats i det nordvestlige Utah.

Under kvalifikationen til rekordforsøget, nåede Burt en hastighed på 305,89km/t, hvilket er den hurtigste officielt målte hastighed for en Indian motorcykel nogensinde.

Motorcyklen opbevares i dag ved E Hayes & Sons i Invercargill.

Økonomien skal nok strækkes hvis der skal gives et bud på motorcyklen, men alternativt kan interesserede byde på et modificeret stempel, optimeret af Burt selv til den berømte Indian Scout verdensrekordholder..

Burt Munro’s familie har doneret stemplet til en velgørenhedsauktion, til fordel for ofrene for et nyligt jordskælv i Cristchurch NZ.

Auktionen udløber onsdag d. 16. marts, og interesserede finder yderligere information og kan byde på stemplet her

Del med en ven

0 personer snakker om “The World’s Fastest Indian

  1. Hej Carsten,

    Det var en RIGTIG go' artikel – mer' af den slags 🙂

    Burt Munro var en ægte pioner, som selv fremstillede mange dele til sin Indian Scout, og hans forskellige hastighedsrekorder var også derfor imponerende, intet mindre.

    Mange dele røg dog i brok-kassen, og sådan er det, når man har et tæt "samarbejde" med "The God of Speed".

  2. Har set filmen et par gange, faktisk en god film selvom man ikke kender baggrundshistorien.

Skriv et svar

Giver børn en ny start