Sjælden klassiker til salg har aldrig været startet
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Sjælden klassiker til salg

har aldrig været startet
CO
18/08-2018 kl. 09:25

Det klokkeklare vidnesbyrd om voldsom dansk interesse for klassiske motorcykler, kan opleves på første hånd hvis du besøger et af de store såkaldte stumpemarkeder i Danmark.

Ved stumpemarkedet i Herning, er det således ikke et ukendt fænomen med kø helt ude fra parkeringspladsen og henad fortovet, ned gennem tunnelen, og videre helt op til billetlugen inden dørene slås op til det populære arrangement.

Tiden i kø fordrives naturligvis ofte med at sludre om klassiske motorcykler, og blandt de mange forskellige mc modeller der omtales er Honda RC30 en model de fleste kender til.

De fleste motorcyklister kender den nær uopslidelige og pålidelige velkørende Honda RC24 – eller Honda VFR750F – der blev produceret i svimlende antal i perioden 1986-1997 og som senere blev afløst af Honda VFR800. 

Honda RC30 blev i 1987-1990 produceret i 3000 eksemplarer og var den skrappe søster også kendt som Honda VFR 750R.

RC30'eren havde som den første serieproducerede motorcykel titanium plejlstænger og andre racing inspirerede detaljer.  Kobling, krumtap, oliepumpe, vandpumpe, stempler, ventiler, topstykker og en række andre komponenter adskiller RC30 fra gademodellen.

Hvor rødt felt på gademodellen nås ved 11.000 omdr., ringer RC30'eren først ud ved 12.500 omdr. og det længere første gear i close ratio gearkassen rækker til +130 km/t.

Med en tørvægt på 180kg til 135hk med fuldt HRC kit, aluminiums benzintank, enkeltarms bagsvinger, velfungerende Showa affjedring, quick release bremseklodser, lavt tyngdepunkt og håndoplagte glasfiber kåbedele, høstede RC30'eren sejre og anerkendelse på racerbaner verden over og har siden opnået status som ikon.

World Superbike Champion

Prisen er også derefter når modellen skal indkøbes til samlingen af klassiske motorcykler, men det er slet ikke umuligt at finde mere eller mindre velholdte eksemplarer til salg. Har du penge nok og ønsker det bedste af det bedste blandt originale urestaurerede eksemplarer, så er der noget længere mellem salgsannoncerne.

Men hører du til gruppen af feinschmeckere der har en velspækket tegnebog, har du nu en unik chance for at erhverve dig en 100% original RC30.

Craigs Honda nær Bradford i England er leveringsdygtig i flere eksemplarer af RC30, men specielt et eksemplar fanger interessen.

I salgslokalet står blandt andre fine eksemplarer en RC30 med 0 km på tælleren, og modellen har faktisk aldrig nogensinde været startet op. Husk nu at købe et komplet HRC kit til eftermontering inden du starter modellen op.

Salgsprisen er ikke opgivet men forhandleren er naturligvis åben for bud ved personlig henvendelse.

Følg linket herunder hvor forhandleren viser en række andre perler til salg.

Craigs Honda 

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start