Hvor mange kender du? Kiksede og ikoniske album-covers med motorcykler
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Kiksede og ikoniske MC-album-covers

De 12 mest underholdende albumcovers med motorcykler. Se dem og græd
Mathias B. Høj
02/08-2019 kl. 08:13

Du ved det godt når du kører motorcykel, eller bare hænger ud med din motorcykel: du er sejere end alle dem som ikke har én. Fordi motorcykler jo nu en gang bare er pisse seje. Det siger sig selv. 

Men hører du også den fede rock, har du nok bemærket, at mange albumcovers også har motorcykler, i en eller anden form. Naturligvis fordi musikerne gerne vil udstråle den vildhed, glamour og generelle sejhed som vi motorcyklister må udstråle.

Det er bare som om rockstjernerne og musikanterne ikke altid helt har forstået motorcyklerne og særligt deres siddestilling. Eller tegningerne har udeladt vigtig teknologi til fremdrift af motoriserede tohjulere. Noget er galt. Derfor har vi forsøgt at finde de mest underholdende og kiksede albumcovers. Hvor mange af dem kender du?

Lady GaGa: Born This Way. Det har på alle måder været en hård fødsel for stakkels GaGas mor, som har skullet føde sin motorcykel-kentaur datter. Født som hun er, med motorcykelkrop og forgaffelarme, samt et vrissent morgenhårs-hoved i stedet for den lovpligtige forlygte. Det gør dels at Lady GaGa bliver træt i armene ved længere tids kørsel, og dels har svært ved at klø sig på ryggen/benzintanken.

Diana Ross: Take me Higher. Selvom albumtitlen antyder helikoptere som et mere egnet valg af transportmiddel, ser motorcyklens vibrationer ud til at henføre sin chauffør til en mere end glædelig sindsstemning. 

Judas Priest: Painkiller. Motorcykeldesignet synes stærkt inspireret af både søslanger og genstande fra et savværk. Nedlægning i sving er særlig besværligt med de sidemonterede kæmpe-nitter. Men det er naturligvis af mindre betydning, når pendlingen mest foregår over lava og helvedesild.

Prince: Purple Rain. Storby-charmetrolden har for at matche sin motorcykels farver, undgået at iklæde sig tekstiltøj og neongul sikkerhedsvest. Motorcyklen må læne sig op ad et grundigt tjek af kaburator og ventiler, da udstødningsrøgen synes ret voldsom.

Meat Loaf: Bat out of Hell. Trods et heftigt brændstofforbrug, imponerer den firecylindrede rækkemotor med en acceleration, som både trodser tyngdelov og næsten taber sin chauffør. Og idéen er jo god. Hvorfor er der ikke opfundet flere motorcykler med indbygget afterburner fra en jetjager?

Battleaxe: Burn this town. Man aner en anelse fejl i proportioner og størrelsesforhold, samt en knækket affjedring bagtil. Trods den brændende by, er det godt at se der er tænkt over ventilationshuller til skivebremsen fortil, så den ikke overopheder. Føreren bør dog være påpasselig med at vinke, eller vifte med håndvåbnet, til andre motorcyklister, thi ryglænets sidemonterede pigge udgør en risiko for spidning af arm.

Buffalo: Average Rock’n’Roller. Nej, du skal ikke kikke der hen, din gris!

Cheap Trick: In Color. Ikke ét, men to, motorhavarier forsinkede de to musikanter gevaldigt. Faktisk så lang tid, at da Falck-bilen ankom langt ud på aftenen, var humøret tydeligvis på nulpunktet.

James Brown: Make it Funky, Part 1 &2. Køreegenskaberne var så skuffende, at chaufføren efter en tur til sidst stoppede motoren og satte sig til at græde stille, med hovedet henne over den lystigt dekorerede tank. 

Mötley Crüe: Girls, girls, girls. Det stort opsatte hår på glamrockerne skjuler I virkeligheden pilothjelme, så en vis form for trafiksikkerhed kan opretholdes. Det ses også ved den korrekte lygteføring efter mørkets frembrud.

Eddie Santiago: Sigo Atrevido! Med lækkert hår, en tilpas sej kværn og lidt fuglefrø i lommen, lykkes det både at begramse unge piger under fejlagtig prøvesidning af motorcykel, og sikre sig et stort antal følgere, i form af duer. Så lyt og lær, nyudsprungne motorcyklister: motorcykel har vi, men husk altid fuglefrøene!

The Mutton Birds: Rain, Steam & Speed. Baune fra Svinene (DR-serien) har endelig fået den motorcykel han drømte om.

Mangler vi nogen klassikere? Tilføj gerne titler i kommentarfeltet.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start