Samurai Koncept motorcykel med Zen æstetik
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Kamikaze Samurai

Samurai Koncept motorcykel med Zen æstetik
Klaes Asaa
28/01-2017 kl. 12:04

Det handler om en vision, at holde sig til Zen æstetiske principper og skabe et sandt Japansk motorcykel design. Den ser speciel ud ved første øjekast, og filosofien bagved er interessant. 

Se Zen detaljer HER 

Det er en smuk filosofi der har ført til populær og velkendt æstetik som udtrykkes i kunst, arkitektur, møbler, mad, musik og tonsvis af andre discipliner. Simpelt, elegant og strømlinet design, og hvor er motorcyklen så i den japanske verden? 

Jeg kan ikke se hvordan motorcyklen skal kunne gengive traditionelt japansk motorcykel design. Rigtig meget japansk blev i starten produceret efter at der var afluret ideer i Europa. Europæerne har udvist langt mere æstetik og design end japanerne kunne man sige. 

Selvfølgelig har japanerne fået deres egen stil med tiden, uden tvivl, det ændrer dog ikke på hvordan der blev ”lånt” fra Europa. Ideen er at Samurai konceptet først skal ligne noget japansk og derefter en motorcykel. Noget der leder tanken hen mod origami, robotics og anime, i en søgen efter ægte japansk design. 

Den pudsige side af historien er, at det ikke er japanske designere der har lavet motorcyklen, men 2 Ukrainere ved navn Artem Smirnov og Vladimir Panchenko, og de er ikke motorcykelfolk! De er designere i transportbranchen, og det må forventes at motorcyklen aldrig kommer længere end designet. 

Så uden at gå i detaljen om den overhovedet kan bruges, så lader vi den stå som et design eksperiment. I stedet kan man fokusere på en retning i design der kan føre japanerne tilbage til deres traditionelle Zen principper. Simple lige linjer som står i kontrast til en mere kantet italiensk cykel. Bløde kurver og kanter der giver indtryk af styrke og letvægt. Vægt lagt på aerodynamik omkring forgaflen, et fladt display og en sidestilling der kan justeres blot ved tryk på en knap. 

Det er egentlig en flot motorcykel og den virker spændende. Fremtiden kunne sagtens byde på motorcykler med et lignende design

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start