Honda CB450 Manx hyldest - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Honda CB450 Manx hyldest

Når projektet løber løbsk
CO
04/05-2010 kl. 10:00

Dette er ikke en Norton, men en Honda i forklædning. Johann Keyser’s CB450 ’Manx Tribute’ var oprindeligt et forsøg på at bygge en økonomisk overkommelig cafe racer.

”Motorcyklen stod udenfor i mere end 20 år, og selv hjulene var rustet fast” – udtaler Keyser som måtte bruge gaffeltruck da han skulle have motorcyklen på og af traileren i forbindelse med erhvervelsen.

”Der groede faktisk mos på cyklen, og den en gang så fine sølvfarvede motor var helt grøn”.

Keyser købte Honda tank og sædeenhed i Honda CR750 stil, men skiftede mening efter at have set lidt nærmere på Norton Manx.

Derefter bestilte han tank, sædeenhed, kåbe og 2 i 1 udstødning ved et firma som har specialiseret sig i salg af cafe racer dele.

”Jeg besluttede mig for at give restaureringen hele armen, så ikke en bolt eller møtrik var uberørt, og derefter rendet projektet en lille smule løbsk”.

Keyser havde planlagt at give 450 motoren et big-bore kit, men opdagede efter afrensning og adskillelse af motoren, at han stod med en sen CB500 motor.

”Motoren blev renset for mos, den fik en mild portning, og knastakslerne blev sendt i byen for at blive renoveret og få en lidt skrappere med stadig gadevenlig profil.” – siger Keyser, som også udskiftede samtlige bolte, møtrikker og spændeskiver med tilsvarende enten rustfaste eller galvaniserede.

De nye aluminiumshjul med eger i rustfast stål er opegret af Keyser personligt.

”I hundredevis af arbejdstimer, og alt for mange penge er der røget i projektet. Men når jeg træder et skridt tilbage og ser på den, så er det alle pengene og indsatsen værd. Jeg kan med sikkerhed sige at der ikke findes en cykel i verden magen til min”.

Keyser overvejer at gå i gang med både en Honda CB500 og en Honda CB750 SOHC, og det bliver spændende at se hvad han kan få ud af disse to modeller.

Som en afsluttende bemærkning skal det nævnes at Keysers firma bygger replica’s af Fords ikoniske GT40, så vi andre behøver ikke få dårlig samvittighed over ikke at have lavet noget tilsvarende hjemme i haveskuret.

Konstruktørens kommentarer til projektet er fundet på Bike Exif.

Del med en ven

0 personer snakker om “Honda CB450 Manx hyldest

  1. Rigtig flot cykel, og helt i min stil 🙂

    Men, den lille frontkåbe er for amerikansk, touring-spejlene og chopper-baglygten er et kiks – væk med det, og den står A1!

  2. Flot arbejde – især skriften på tanken fik jeg en griner over. Godt set!

    Det viser jo bare at man kan lave sig en individuel cykel ved hårdt arbejde, tid og så selvfølgelig lidt håndører. Tvivler dog på at det er noget der bringer en til tiggerstaven.

Skriv et svar

Giver børn en ny start