Flere kvinder kører mc - 255% fremgang på 5 år
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Flere kvinder kører mc

255% fremgang på 5 år
CO
02/12-2018 kl. 09:15

Det er fedt at køre motorcykel, og herligt at se interessen for vores fælles glæde og passion udbredes til nye motorcyklister.

Traditionelt var det her til lands i sin tid drengene der efter at have kørt stor knallert, gik skridtet videre og købte en motorcykel hvor kæresten kunne få en plads på bagsædet. Men statistikker har i en årrække vist et noget anderledes billede.

Antallet af piger det tager motorcykel-kørekort og køber motorcykel er nærmest eksploderet, hvor væksten af nytilkomne kvindelige motorcyklister er markant større end for mændende.

Dr.Dk beskriver d. 16. Juli 2018 at antallet af kvinder der indregistrerer en motorcykel er 255% højere end for 5 år siden.

På globalt plan ses også en udvikling, hvor kvinderne ikke længere vil nøjes med pladsen på bagsædet. Tal fra amerikanske Motorcycle Industry Council viser en betydelig fremgang i antallet af kvindelige motorcyklister – hvor en andel på 10% kvindelige motorcyklister i 2009 – med de nuværende 19% er næsten fordoblet.

Tal fra Motorcycle Industry Couincil viser også at kvinderne i USA bruger flere penge end den gennemsnitlige mand på deres motorcykler, 81% af de kvindelige motorcyklister har gået på college, andelen af yngre motorcyklister er højere for kvinder end for mænd, mere end halvdelen af kvindelige amerikanske motorcyklister er gift, og at 48% af de kvindelige amerikanske motorcyklister kører cruiser.

MagaCin beskrev i August at arabiske kvinder som nu må køre motorcykel har startet deres egen afdeling af “Ladies of Harley“, og det kræver ikke specielt stor indsigt at google en række nationale og internationale hjemmesider for kvindelige motorcyklister.

Nogle forestiller sig måske at pigerne holder sig til stille og rolig søndagskørsel, men her på redaktionen kender vi ret mange særdeles kompetente kvindelige motorcyklister, og pigerne har faktisk også vist imponerende resultater på racerbane. Se også tøserne hygge sig på knoldhoppere i videoen “Babes in the Dirt”.

Der findes selvfølgelig flere grupper eller klubber for piger i Danmark end Oktana MC, og har du et link eller kontaktinformation til grupper eller foreninger for danske kvindelige motorcyklister, så del det endelig med vore læsere i kommentarfeltet herunder.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start