bullterrier carbon motorcykel motorcycle
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

En hund efter kulfiber

Bullterrier født efter 2000 timer
CO
28/02-2017 kl. 13:20

Private fik ved motorcykeludstillingen i Lokomotivværkstedet i København, lejlighed til at udstille egne modificerede eller hjemmebyggede motorcykler.

MagaCin stødte på en af deltagerne, da den unge mand efter ankomst trak kulfiber orgiet Bullterrier gennem hallen, og den umiddelbare kommentar herfra var: “Du arbejder med kulfiber til daglig!”

Det ekstremt stærke og lette materiale er kostbart, de færreste har en autoklave til færdigbehandling af komponenterne stående i carporten, og generelt er omkostningerne ved fremstilling af unikt udformede carbon dele ikke helt billig.

MagaCin's umiddelbare påstand blev bekræftet, for udstilleren Mikael Flis er rent faktisk ansat i den svenske composit virksomhed Composite Design, og har brugt i omegnen af 2000 timer på at virkeliggøre sin egen personlige vision.

Mikael oplyste at udgangspunktet er motor, forgaffel og bremser fra en 2006 Honda Fireblade, hjulene er naturligvis også udført i carbon og indkøbt fra BST, men derudover er stort set hele kreationen strikket sammen i kompositmaterialer efter eget design.

Stel med Integreret benzintank, kåbedele, bagsvinger, fodhvilere, you name it…. en imponerende håndværksmæssig indsats uanset om den falder i beskuerens smag eller ej.

Mikael var allerede tidligt bevidst om at designet ville blive “love or hate”, og hvor er det befriende at se folk forfølge deres egen drøm upåvirket af andres holdninger.

Mikael Flis har fulgt den traditionelle vej med modelopbygning i ler for mange af stumperne, men da han ikke har konstruktions erfaringer fra mc-branchen, valgte han at fremstille stel og andet med vinkler og befæstninger som eksakt kopi af originalen.

Hr. Flis har endvidere selv stået for lakering af Bullterrier, hvor en række stumper har fået en turkis-grøn-blå candy tone, og andre har fået et ordentligt læs klar lak.

En af de erfaringer den unge svensker har fået, er at overlade malerarbejdet til andre en anden gang.  

Modellen er tidligere prisvinder i det svenske, og ved den nyligt overståede motorcykeludstilling modtog Bullterieren da også prisen for mest imponerende hjemmebyg i form af en erkendtlighed på kr. 5000,-

Du kan læse mere om Mikael Flis imponerende kreation på hans hjemmeside her.

Del med en ven

0 personer snakker om “En hund efter kulfiber

  1. Nogle af detaljerne er virkelig fine andre knapt så- Ville jeg eje og køre på den…. Nej…
    Men dejligt, at se nogen som tør opfylde deres drøm

  2. Efter min mening et glimrende eksempel på at ikke alt i kulfiber ser godt ud, men udseende er en smagsag og nu er den jo ikke lavet til mig. lol

  3. Tror kørestillingen er god på motorvej med 180.
    Gad godt at se en naked version og så høre lidt om vægt.
    En Fireblade-motor på en cykel der vejer måske 150 kg vil jo være havnens sjoveste knallert

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start