Det vildeste Toga-party - Ben Hur med motorcykel
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Det vildeste Toga-party

Ben Hur med motorcykel
CO
27/08-2019 kl. 10:45

De fleste har vel set spillefilmen Ben Hur, med den ikoniske scene hvor der køres væddeløb i stridsvogne. 

Stumfilmen fra 1925 der var baseret på Lew Wallacece's novelle fra 1880: Ben-Hur: A Tale of the Christ, dannede forlæg for en genindspilning i 1959.

1959 udgaven der blev produceret med et gigantisk budget på $15,175 mio, havde som bekendt Charlton Heston i hovedrollen som Ben Hur, og den nervepirrende 9 minutter lange scene med ræs i stridsvogne, var højspændt drama.

Filmen der vandt 11 Academy Awards for bedste hovedrolle, bedste film, bedste instruktør og mange flere, er siden blevet en sand klassiker alle kender.

I filmens hæsblæsende racerløb kørte helten og skurken i stridsvogne med 2 hestekræfter, men vidste du godt, at der faktisk allerede tidligere i historien blev kørt stridsvogns-ræs med endnu flere hestekræfter??

Et Toga-party der gik over gevind?

Ingen ved om det oprindeligt var et Toga-party der gik over gevind. Men tilbage i 1930'ernes Australien, fandt en kvik sjæl – velsagtens inspireret af Ben-Hur stumfilmen – på at spænde motorcykler foran stridsvogne og køre væddeløb. Se videoen herunder.

Motorcycle Chariot Race 1920s -1940s

Som du ser i videoen, går kuskene iført toga og alternativ hovedbeskyttelse seriøst til stålet, og så vidt vi er orienteret, bliver der givet individuel gas på de to motorcykler foran hver vogn. Om der i det hele taget var bremser installeret ved vi ikke. Obelix' yndlingsfrase “De er skøre de romere” passer måske meget godt her.

Et fuldstændig bindegalt projekt, der i dag under ingen omstændigheder kunne afvikles med myndighedernes tilladelse. Men befolkningen down under, var tilsyneladende ikke underlagt snærende restriktioner dengang.

Politiet gør det selv

Indrømmet… vi er først blevet bekendt med denne kuriøse form for motorsport i dag, og efter nysgerrigheden blev vakt, viser en smule efterforskning, hvorfor myndighederne måske ikke var så emsige.

Det skyldtes måske ganske enkelt, at etatens ansatte også selv var involveret i den slags aktiviteter?

På hjemmesiden for National Film and Sound Archive of Australia, fandt vi nemlig et filmklip der dokumenterer, at det australske politi i 1936 også selv udførte kunststykket under NSW POLICE CARNIVAL i 1936.

Følg linket her til DAREDEVIL MOTORCYCLE CHARIOT RACES!, hvor du kan læse introduktion til et ca. 3 minutters videoklip.

I videoklippet ser du ikke blot politiet køre Ben Hur ræs med motorcykel-forspand, men også diverse stunts, hvor der udføres hop gennem en flammende ring, og en betjent der står ret op og ned på sædet under kørslen.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start