Ny koncept-MC: De kalder den Katana
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

De kalder den Katana

Utraditionelt design og masser af kulfiber
Mathias B. Høj
11/02-2019 kl. 09:01

Nej, det er ikke en ny Suzuki Katana. Den misforståelse kan vi lige så godt få ryddet af vejen med det samme.

Projektets mundrette navn er SIV S04 Katana Sword og navnet er valgt ud fra, at designerne har brugt japanske designelementer og traditioner ved uformningen af SIV S04. Designerne af maskinen, Artem Smirnov fra Hviderusland og Vladimir Panchenko fra Ukraine synes at motorcykeldesign i for høj grad afspejler europæiske trends, på bekostning af den japanske. Til trods for, at japanske motorcykler dominerer markedet. 

Om den er specielt japansk at se til, må mere designhistorisk begavede bedømme. Men SIV S04 viser med al tydelighed, at elektriske motorcykler giver mulighed for at opbygge maskiner på andre måder, end vi er vant til at se. For elektrisk er den, uden der er opgivet data om hverken motoren eller batteriets formåen.

Kulfiber er det primære materialevalg – som bl.a. anvendes til at gemme upside-down forgaflen. Kulfiber er også anvendt til bagsvingeren.

Siddestillingen er variabel, i kraft af at sædet elektroniske kan hæves eller sænkes (ved at køre op eller ned i en slidske), mens fodhvilerne også kan flyttes frem eller tilbage. 

Alt lys er LED, mens en touchskærm giver mulighed for at justere motorcyklens indstillinger. Andre lækkerheder er gummihåndtagene, er som er udformet som, ja du gættede det, et tilsvarende på et Katana-sværd.

Der er desværre ikke produktionsplaner for den lækre kulbfibermaskine.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start