Absurd nedlægning, styr og hjelm-skrab samt MC-Limbo
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Absurd nedlægning, hjelm skrab og MC-Limbo

Fire fede videoer du absolut bør se
Steffen Olesen
07/10-2019 kl. 05:15

I går kunne du her på MagaCin læse, hvordan den spanske MotoGP kører Marc Marquez sejrede over Fabio Quartararo i en episk kamp og dermed sikrede sig årets VM-titel. Sidst i artiklen beskrev vi, hvordan #93 i allersidste sving smurte lidt ekstra nedlægning på, og listede sig indenom årets lysende talent Fabio Quartararo.

Vanvittig nedlægning med albuen i asfalten

Og netop det der med at køre med lidt dybere nedlægning end resten af feltet, er en af Marc Marquez' mange specialiteter. Vi har gennem tiderne set den unge spanier redde utallige nær-styrt, hvor nærmest hele kroppen nogle gange har virket som støttehjul mellem asfalten og raceren.

Marc Marquez kører generelt gennem svingene med imponerende nedlægningsvinkler. Det kan du læse mere om i artiklen han gør det umulige muligt. Der kan du se også se det berømte videoklip, hvor Marquez kører med 66 graders nedlægning.

Udover at køre med usandsynligt dyb nedlægning, var Marc Marquez også blandt foregangsmændene til tidens trend, hvor albuen køres i asfalten.

Så nu benytter stort set alle seriøse racerkørere toe-sliders på støvlerne, knee-sliders på knæene, og elbow-sliders på albuerne.

Men nogle kører også styrthjelmen i

Jo, der er sandelig noget at leve op til for den almindelige trackday kører, men når målet med at få 'albuen i gulvet' er nået, så kan barren faktisk godt sættes en anelse højere.

Se blot videoklippet herunder, hvor den spanske MotoGP kører Tito Rabat skraber styrthjelmen mod asfalten.

Tito Rabat er altså ikke blot en rigtig dygtig racerkører, men også lidt af en akrobat når der skal hygges og leges i fritiden. Hvis du søger lidt på youtube, kan du såmænd også finde en video i knap så god kvalitet, hvor engelske Scott Redding kører gryden i gulvet.

Men det er ikke kun MotoGP heltene der gør sig udi denne kunstart. Se blot denne video hvor amerikanske Dustin “Ghilli Man” Apgar demonstrerer, hvor meget der egentlig skal kravles af motorcyklen, førend hjelmen skraber mod asfalten.

Indrømmet, i disciplinen vi har set et par eksempler på herover, er det ikke kun nedlægningsvinklen, som er afgørende for projektets succes. Det kræver nok også mere end almindelig smidighed.

Men hvad kan der så opnås hvis helt absurd nedlægning, smidighed og akrobatik kombineres?

Se videoen herunder.

Okay… når styrenden går i asfalten, så er der altså seriøs nedlægning på. Og når vi taler smidighed, så bemærk lige engelske Alan Birtwistle's fod som flere gange er foran hånden.

Imponerende kørsel af den engelske flat-track og stuntkører, og nu hvor vi alligevel er inde på emnet stuntkøsel, så se lige rødderne fra STUNTEX, der i videoen herunder hygger sig med en gang Drift Limbo.

Ha, ha… man må da vist erkende at rødderne fra STUNTEX har rimeligt godt styr på deres motorcykler, og det er sgu svært at lade være med at trække på smilebåndet, når man ser de raske gutter danse på deres motorcykler.

Det er altid skønt at starte ugen med et sundt grin, og vi håber videoerne herover har givet humøret et boost.

Kør sikkert og pas godt på dig selv.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start