Undgå identitets-tyveri - Nummerplade tyveri og kopi
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Undgå identitets-tyveri

Frygt for tyveri af nummerplade fylder meget hos danske køretøjs-ejere
Webmaster
10/12-2017 kl. 21:00

I forbindelse med artiklen “Pas på med disse køretøjer” har MagaCin fået en del henvendelser omkring identitets-tyveri med køretøjer. Frygten for tyveri af nummerplade eller køretøjs-information fylder åbenbart meget hos mange danske køretøjs-ejere.

Helt kort. Ingen køretøjsejere kan sikre sig 100% mod identitets-tyveri af køretøj. Men meget kan gøres for at minimere risici.

Start med at følg loven om fastmontering af nummerplade. Loven siger nummerplader skal fastmonteres med skruer, så værktøj kræves for afmontering. Skal nummerpladerne sikres best mulig, bør skruer af typen lige-kærv eller Philips (Stjerne) undgås. Brug f.eks torx skruer, og gerne i forskellige størrelser. Så kan nummerplade ikke afmonteres på få sekunder med normalt værktøj.

Sørg derefter for der er lidt pant i køretøjet. Også hvis køretøjet er købt og betalt. Bare et løsørepantebrev på få tusinde til et familiemedlem eller en vens virksomhed, kan gøre underværker.

Identitets-tyvene undgår nemlig helst at kopiere nummerplader der tilhører et køretøj med pant. Er der fordringer i et køretøj, fordringer der ikke overholdes, bliver køretøjet nemlig efterlyst af politiet, hvis panthaver ønsker dette.

Nummerplade-kopisterne gør naturligvis mest mulig for ikke blive opdaget eller fanget af politiets scannere. Derfor vælger nummerplade-kopisterne, køretøjs identitets-tyvene, at kopiere nummerplader uden pant eller andre problemer.

Desværre er det blevet særdeles let at kopiere nummerplader. Flere svenske virksomheder tilbyder salg af danske nummerplader, med valgfri tekst og tal. Og at Nrpla.de endda tilbyder at finde alle danske nummerplader på en bestemt type køretøj, gør det meget let for personer med uheldige bagtanker at vælge en nummerplade til kopi. En nummerplade der ikke er fulgt af synsindkaldelse, gæld eller lign. Det eneste gode denne mulighed har medført, er at der bliver stjålet langt færre nummerplader. Desværre kopieres langt flere nummerplader, hvilket er langt sværere at opdage.

Vælges løsørepant i køretøjet som sikkerhed, så husk at få fjernet denne fordring inden salg. Pant i køretøj skræmmer en del købere.

Del med en ven

0 personer snakker om “Undgå identitets-tyveri

 1. Jeg forstår slet ikke det I skriver. Som i overhovedet ikke. Så vil I ikke være så venlige at forklare det smarte i det med gælden for mig. Det kan jo være det er et godt trick.

  Lad mig lave et eksempel, så kan I referere til det. Det gør det måske nemmere for mig at forstå.
  Altså. Jeg har en dejlig motorcykel, hvor en eller anden kæltring, laver en kopi af nummerpladen. Det må antages, at han har et køretøj af samme type, således at det ikke vækker unødig opsigt hvis hans kopinummerplade, den bliver slået op, fx i forbindelse med en fartkontrol, eller en P-afgift.
  Det må som udgangspunkt være rimeligt at antage, at jeg ikke kender noget til, at der er en anden person der har kopieret min nummerplade, og gladeligt kører rundt med den.

  Jeg har så, mange år inden, min nummerplade blev kopieret, lavet et pantebrev i motorcyklen, som I foreslår. Og så længe det er der, så sker der noget. Det er oprettet af ”mig selv”, og derfor er der ingen der klager over misligholdelse. Det må være sådan det er.

  Nu er der så sket det at en bandit, jf. ovenstående, har kopieret min nummerplade, hvilket jeg ikke ved noget om, og som sådan kan det stå på i årevis, da jeg kun kan blive opmærksom på, at den kopi findes, hvis han fx får en fartbøde, P-afgift, kommer i et uheld, eller lignende, da det så er min telefon der vil ringe, eller bøden vil blive sendt til min adresse, da jeg står oplyst som ejer.

  Det er så nu, jeg ikke kan se hvad i alverden den pant har med sagen at gøre. Jeg er med så langt, at det måske kan have en præventiv effekt, i forhold til at kopiere nummerpladen i første omgang. Om der er noget hold i det eller ej, ved jeg ikke. Der henvises ikke til noget der understøtter dette, men det er også lige meget i første omgang. Men jeg forstår ikke følgende:

  1. Hvis jeg opgiver pant som misligholdt, så vil politiet stoppe banditten, fordi deres scanner kan se at der er pant i køretøjet, men så vil de vel også stoppe mig, med den ”rigtige” nummerplade? Så jeg kan ikke selv køre på motorcyklen uden at blive stoppet, eller hvad?
  2. Hvad er forskellen på at melde nummerplade stjålet, eller misligholdt pant? Vil begge dele ikke blive fanget på samme måde af politiet så langt at deres scanner vil stoppe mig på gaden?

  Jeg vil så mene, at den bedste løsning altid vil være at melde nummerpladen stjålet, da det giver et meget bedre udgangspunkt, rent forsikringsmæssigt. Og også i forhold til eventuelle ulovligheder der er begået. Eventuelt vil store fartbøder, P-afgifter osv. vil stadig være ”mine”, hvis jeg blot melder mislighold af gælden i motorcyklen, for at få politiet til at fange den i deres scannere på den måde.

Skriv et svar

Giver børn en ny start