Tohjulspendler? Her er de billigste maskiner
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Tohjulspendler? Her er de billigste maskiner

Pendlermaskiner som er billige i indkøb og har lavt forbrug
Mathias B. Høj
25/01-2019 kl. 06:07

Frisk luft, som ikke har været igennem et gustent luftanlæg og derfor lugter at våd hund, er bare en af de fordele der kan være ved at bruge motorcyklen til pendling. Og der er mange andre fordele – mulighed for lane splitting, lavere brændstofforbrug og generelt mindre tid i trafikken. Og hvis du ser dig godt for, er der også store besparelser.

MagaCin har prøvet at finde nogle økonomiske pendlermaskiner, som har hver deres specifikke fordele. Listen er til inspiration, som du kan bruge i din videre søgning på velegnede pendlermaskiner.

Langturspendleren

Skal du langt, kan der være god grund til at kigge på de mere adventureinspirerede maskiner, selvom hverdagspendlingen ikke byder på de store eventyr. En god oprejst siddestilling giver et godt overblik og knævinkel som er til at holde ud gennem længere tid. Der er vindbeskyttelse til efterårsdagene, hvor bilen måske ellers kan virke tillokkende. Suzuki DL 650 V-Strom er billig i anskaffelse, da det er en maskine som er meget udbredt på markedet. Det er god og velafprøvet teknik og hvis du er på brugtmarkedet, følger der ofte taskesæt (topboks og/eller sidetasker) med i prisen. Så slipper du for rygsækken. Og så er det også en komfortabel maskine at sidde på, som alligevel magter gode overhalinger uden at ruinere dig i brændstof.

Alternativt er Kawasaki ER 6f også udbredt på brugtmarkedet – den har kåbe og er til at holde ud at sidde på i længere tid. Et gennemsnit på 23 km/l er absolut realistisk.

Køb den hvis:

Du kører mange kilometer og ikke vil bruge for mange penge på brændstof. Og du vil sidde behageligt og ikke begrænses i hvor meget bagage du kan have med.

Sparegrisen

Selvom Danmark ikke har de mest motorcykelvenlige beskatningsregler, kan der faktisk være god økonomi i at pendle med motorcykel. Især hvis du holder dig omkring 110 – 125 cc, hvor der findes rigtig mange motorcykler, med en mere end fornuftig brændstoføkonomi. Og hvis du alligevel kører mest i byzoner, kommer hastigheden alligevel sjældent over 70 km/t. Honda CB 125 F årgang 2017 praler med op til 51,3 km/l. Hovedkonkurrenten, Yamaha YBR 125 er billig i anskaffelse og er set på brugtmarkedet fra 8500 kr. Så bliver det ikke meget billigere at lade sig transportere.

Køb den hvis:

Du primært kører i byområder og/eller ikke har brug for kraftige accelerationer til at booste dit ego. Du vil hellere køre motorcykel end scooter, men vil slippe så billigt som muligt omkring de kedelige pendlingskilometer.

Komfortscooteren

Træt af at iføre dig et tykt vandtæt tekstilsæt hver morgen og efter fyraften, som beskyttelse mod de i Danmark så typiske byger? Så er MC-scooteren måske noget for dig.

Kåben fortil beskytter mod meget vand og blæst, og sædet og siddestilling er typisk meget komfortabelt. Styrthjelmen kan du smide ned i bagagerummet under sædet når du kommer på arbejde – og på vejen hjem kan indkøbsposerne komme derned. Der er en grund til Scooterens udbredelse i Sydeuropa. Og så gør det jo ikke noget at brændstoføkonomien oftest er yderst fornuftig. Suzuki UK 110 Address er opgivet til 47,5 km/l og koster lige under 20.000 kr fra ny. Honda PCX 125 har i nyeste version start-stop automatik og et lignende lavt forbrug. Alternativt er Honda ANF 125 Innova en i Danmark undervurderet pendlermaskine med et ekstremt lavt forbrug. Ønsker du mere komfort og bundtræk, er Suzuki AN 400 Burgman tilgængelig fra 18.000 kr på brugtmarkedet.

Køb den hvis:

Du pendler over kortere afstande og måske i byer. Det skal være nemt, økonomisk og med god beskyttelse mod vejret.

Måske du har helt andre præferencer? Du kan selv søge og filtrere på 123mc, eksempelvis efter kilometer pr. liter.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start