Teenagere pas nu på (Opdateret) - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Teenagere pas nu på (Opdateret)

De yngste kører ofte med droslingskit, eller gør de?
Tommy Rønn
27/04-2010 kl. 09:15

De yngste må kun føre motorcykler med maksimalt 34 hk. Mindre hvis maskinen er meget let. Desværre snyder flere med droslingen, men det kan få fatale konsekvenser.

At fjerne droslinger er en mindre indgreb, hvorfor flere unge fjerner den, for at få fart i maskineriet. Når droslingen er fjernet, er maskinen en fuld-effekt motorcykel, hvorfor de unges førerbevis ikke mere er dækkende.

Mange unge tror fejlagtigt at denne brydning af loven kun kan koste en bøde. Det er også sandt hvis man ikke er impliceret i ulykker, og kun standses i politiets rutinetjek.

Ved ulykke kan det gå galt. Invaliderer eller dræber en ung med lille MC-kørekort, kørende på en motorcykel med mere end 34 hk, kan regningen blive astronomisk. Forsikringen betaler sandsynligvis i første omgang, men så sendes regningen muligvis videre. Forsikringen kalder det regress.

Føres stor motorcykel uden gyldigt kørekort, gælder forsikringen måske ikke. Dette er i nogle tilfælde eksakt så slemt som helt at køre uden kort, eller køre beruset. Føreren har nemlig ikke førerret til en stor maskine.

Omkring kasko er der også sandsynlighed for forsikringen kan slippe for betaling.

Er man involveret i uhelt med personskalde, er det ikke unormalt at politiet bringer motorcyklen til undersøgelse. Opdages den manglende drosling og de manglende store A kørekort, kan det betyde store problemer.

Informationen kommer efter netop endt samtale med forsikring og Århus politi. Senest Randers Politi, kl. 19.00.

Tænk over det før fjernelse af drosling. Et er sikkert, kan forsikringen slippe for betaling, gør de det.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start