Saltforskrækket? Nu lukker din yndlings-app
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Saltforskrækket? Nu lukker din yndlings-app

Vejdirektoratet lukker populære apps
Mathias B. Høj
31/10-2019 kl. 16:09

Køreture i sent efterår eller tidligt forår kræver lidt forberedelse for de saltforskrækkede. Som eksempelvis at undersøge hvornår der sidst er saltet på en given strækning, som man overvejer at køre. Og så at prøve at huske om det har regnet, og prøve at bilde sig selv ind at salten er skyllet af vejen, så man kan komme ud at køre. Uden at skulle bruge en masse tid på at skylle motorcyklen efterfølgende.

Af samme grund havde mange motorcyklister app'en Vintertrafik fra Vejdirektoratet installeret på deres smartphones. Med den kunne man se sidste dato for saltning, samt vejtemperatur og den slags. Men ved udgangen af 2019 er det slut med Vintertrafik app'en. Ligesom også Trafikinfo og TrafikkenHovedstaden udgår. Vintertrafik lukkede 1. oktober. Trafikinfo og Hovedstaden lukker 14. november.

Baggrunden er Vejdirektoratets vurdering af, at det private marked, der udbyder forskellige tjenester til trafikinformation, kan og bør overtage opgaven med at viderebringe den trafikinformation, Vejdirektoratet pt. leverer. De seneste år har Vejdirektoratet haft stor fokus på at stille data til rådighed, så andre kan stå for at videreformidle informationen til trafikanterne.

Så sidder der en vaks app-udvikler med interesse for motorcykler, skulle det nu være muligt at lave en afløser. Gerne kombineret med data for sidste større regnskyl. Idéen er hermed givet videre.

Det er stadig muligt at få et overblik via Vejdirektoratets webside trafikinfo.dk.

Del med en ven

En person snakker om “Saltforskrækket? Nu lukker din yndlings-app

Skriv et svar

Giver børn en ny start