Positive motorcyklister og forhandlere i hele landet
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Positive motorcyklister og forhandlere

Vi kører og køber stadig motorcykler
Steffen Olesen
30/03-2020 kl. 15:00

Her på redaktionen har vi også lige som rigtig mange andre danske motorcyklister taget hul på 2020 sæsonen, selvom gårsdagens tur i 4 graders varme (eller kulde) krævede montering af tykke handsker, støvler og tekstilbeklædning med adskillige membraner samt termofoer.

Men midt i al COVID-19 krisens elendighed finder vi køreturene i solskin opløftende, og det er vi tilsyneladende ikke ene om. For vi kan ved selvsyn konstatere, at et stort antal danske motorcyklister benytter lejligheden til at lufte deres kæreste eje, og det er heldigvis stadig tilladt, at køre motorcykel under de nuværende omstændigheder.

Det er videnskabeligt bevist at det er sundt at køre MC, vi forbrænder nogle ekstra kalorier og holder den slanke linje, vi udgør næppe nogen smittefare når vi hoster i styrthjelmen, og det bedste af det hele er, at der er god plads på vejene.

Forhandlerne holder åbent

Men det er ikke kun vi motorcyklister som holder fanen højt, for som du ved, holder langt de fleste danske motorcykelforhandlere også hjulene i gang. Som beskrevet i artiklen MC-butikker holder åbent, mødes du ved de fleste danske forhandlere af en række ansvarlige tiltag for at begrænse smittefaren, og vi har ved selvsyn konstateret, at kunderne er dygtige til at følge butikkernes anvisninger.

Vi er gode til at respektere retningslinjerne, hvor der oftest er sluser og afspritning af hænder, og vi kan også finde ud af at holde afstand, når vi tropper op ved den lokale forhandler.

Og det gør vi faktisk i stor stil, hvilket kunne skyldes, at vi i denne tid har vi god tid til at overveje prøvekørsel, udskiftning af motorcyklen, eller indkøb af et ekstra eksemplar.

I sidste uge så vi eksempelvis landets første KTM 890 Duke R ankomme med fragtmanden hos Jens Winther i Roskilde, hvor Henrik som kunden hedder, havde anmodet om selv at være med til at pakke modellen ud. Vi respekterede naturligvis ønsket, men dristede os alligevel til at skyde et par billeder af Danmarks første tildækkede KTM 890 Duke R.

Her er Danmark's første KTM 890 Duke R

MagaCin har i dag foretaget en række telefonopkald, for at vejre den overordnede stemning hos motorcykelforhandlere og importører. Responsen fra de forhandlere landet over vi har været i kontakt med, fortæller om et rigtig fint fremmøde af et købestærkt publikum.

Positive forhandlere i hele landet

I det nordlige Jylland fortæller forhandleren MN-Auto om en kontinuerlig strøm af kunder i butikken, og at man faktisk under den nuværende nedlukning/krise har noteret halvdelen af årets hidtidige salg.

Derudover fortæller personalet, at halvdelen af de senest hjemtagne motorcykler allerede var solgt imens de befandt sig under transport med fragtmanden, og derfor aldrig nåede ind i butikkens udstillingslokale.

Rydbergs MC i det midtjyske melder også om rigtig mange kunder i butikken, og indehaveren Henrik Rydberg beretter om et massivt antal prøvekørsler af forskellige motorcykler, og værkstedets mekanikere ligger bestemt ikke på den lade side.

Længere sydpå i Jylland hos Jensens Motorcykler A/S i Horsens, er man helt på linie med de andre forhandlere vi har talt med. Her er man på ingen måde utilfredse med antallet af fremmødte samt de foreløbige salgstal. Brian Jensen er en erfaren forretningsmand, så vi var nok blevet mødt af et lidt mere dystert tonefald, hvis kunderne havde svigtet.

Også på Fyn's land har man rigtig travlt, og her fortæller Kim fra Bruun-Larsen Motorcykler, at der er vanvittigt travlt på værkstedet. Mekanikerne har faktisk så travlt med både udbedring af skader, forårsklargøring og montering af eftermarkedsudstyr, at det er en god ide at bestille tid på værkstedet, da ventetid kan forekomme.  

På sjælland er den posivitive stemning også fremherskende. Som tidligere nævnt konstaterede vi i sidste uge ved selvsyn, at kunderne også i stor stil besøger Jens Winther i Roskilde, hvor personalet under vores besøg havde travlt med at køre motorcykler ud af værkstedet.

Hos Stevens MC Shop på amager melder indehaveren Steven Walsh også om fine besøgstal i butikken og tilfredsstillende salg. Her fortæller Steven om en uventet renæssance for og øget salg af Triumph Bobber, stigende salgstal for Triumph Street Triple, overvældende interesse for den nye Triumph Tiger 900 – som forhandleren i øvrigt stiller til rådighed for prøvekørsel – og så fortæller Steven også i telefonopkaldet, at Kawasaki Z900 sprøjter ud af døren i voldsomt omfang. 

Fortrøstningsfulde importører

Men det er ikke bare hos de danske motorcykelforhandlere og motorcyklister vi mødes af en positiv indstilling.

I dagens telefonsamtale med den danske Kawasaki importør Marck Lauritzen, erfarer vi at Marck er fuld af fortrøstning, og han fortæller samtidig om flot opbakning fra kunderne. Det bekræftes af en stigning i trafikken på importørens hjemmeside på op mod 25 % som understreger, at interessen for motorcykler faktisk er vokset. Den danske Kawasaki importør fortæller endvidere, at vi køber eftermarkedsudstyr i stor stil, og det giver rigtig god mening, når den ekstra fritid kan bruges på at montere lækkert grej.

Og så kan vi lige i forbifarten fortælle, at den danske Kawasaki importør i år har bestilt flere motorcykler hjem end sidste år.

Ekstra service fra forhandlerne

For dig som er i selvvalgt eller pålagt karantæne, tilbyder en udstrakt række forhandlere landet over i denne tid en ekstra service.

Mange tilbyder nemlig både afhentning og levering til kantstenen af din motorcykel, hvad enten modellen skal en tur forbi værkstedet, ud af vinterhi, eller du skal have en helt ny motorcykel leveret.

Naturligvis under iagttagelse af alle foreskrifter som afspritning af håndtag, startnøgle og så videre. Det er sgu fed karma. 

Også gang i brugtmarkedet

123.mc.dk som er Danmarks største online handelsplads for motorcykler, er der også nagelfaste beviser på øget interesse. Her konstateres nemlig 10% øget internettrafik i forhold til samme periode sidste år, men nu har mange jo også god tid til at nærstudere udbuddet.   

Solen skinner, så vi vil ud at køre

Man bliver sgu lidt glad i låget, når dagens rundringning byder på så mange positive tilbagemeldinger, så nu slipper vi tastaturet og trækker krikken af stalden.

Vi vil nemlig også ud at nyde det tidlige forår på to hjul, og vi tilhører gruppen der rækker poten i vejret og hilser når vi ses derude… for det gør vi vel?

Ha' en rigtig god dag på to hjul.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start