Opnå et sikkert og hurtigt salg af MC
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Opnå et sikkert og hurtigt salg af MC

Vil du gerne sælge din brugte motorcykel hurtigst muligt og samtidig få en god pris? Så bør du følge disse nyttige råd.
Webmaster
20/02-2020 kl. 13:45

Når du skal sætte din kære motorcykel til salg, sidder du måske inde med mange spørgsmål: hvordan får du den solgt hurtigst muligt? Hvad vil være en fair pris? Hvor skal du oprette salgsannoncen? Og hvad med ekstraudstyret? Vi vil herunder guide dig til det hurtigste og bedste salg.

Salg af nye såvel som brugte motorcykler behøver heldigvis ikke være svært. Har du vedligeholdt din MC, og har du styr på både billeder samt brugbare oplysninger, så skal køberne nok være interesserede.

Find et sikkert og stort marked indenfor motorcykler

Det første, du skal gøre, når du vil sælge din motorcykel, er at vælge stedet, du vil sælge din motorcykel på. Du kan for eksempel sætte den til salg på et elektronisk medie, i et tidsskrift eller ved at sætte et skilt på selve motorcyklen.

Ønsker du et hurtigt salg, bør du vælge en hjemmeside eller online forum, hvor der er mange potentielle købere. Vær dog opmærksom på svindlere og dine muligheder. For eksempel er de fleste salgsgrupper på Facebook kun forbeholdt medlemmer, hvorfor køberskaren er minimeret.

Mange benytter sig af de traditionelle markedspladser på internettet. I Danmark har vi reelt tre online markedspladser til salg af motorcykler, nemlig 123mc.dk, dba.dk og guloggratis.dk. De har alle tre forskellige priser og muligheder, så vælg den markedsplads, der fungerer bedst for dig.

Sæt en fornuftig og realistisk pris

Når du skal sætte prisen for din brugte motorcykel, bør du vælge ud fra modellens årgang, hvor langt den har kørt og dens stand. Du kan eventuelt kigge på lignende brugte modeller og sammenligne deres pris.

Du kan også beregne motorcyklens salgsværdi på 123mc. Her bliver motorcyklens pris vurderet ved at sammenligne dens mærke, model, årgang og type med tilsvarende motorcykler, der også er til salg. På den måde behøver du ikke selv bruge en masse tid på at undersøge markedet.

Vær opmærksom på, at ekstraudstyr ikke øger værdien ved salg. Bedste afkast fås ved at sælge din motorcykel og ekstraudstyr separat.

Fortæl om motorcyklen ærligt og fyldestgørende

Når du skal sælge din kære maskine, er det en god idé at beskrive motorcyklen i en positiv, ærlig tone – uden stavefejl. Du bør nævne det, hvis motorcyklen for eksempel for nyligt er blevet synet, serviceret eller repareret. En sådan detalje er med til at gøre annoncen mere troværdig.

Desuden bør du skrive så meget relevant information ned som muligt. Kom ind på alt på udstyr, motorens størrelse og ydelse, årgang, antal kørte kilometer, ekstraudstyr og så videre. Dermed har potentielle købere de bedste forudsætninger for at sammenligne din motorcykel med andre lignende til salg.

Hvis du glemmer eller bevidst udelader oplysninger, bliver maskinen sværere at sammenligne og de potentielle MC-købere kigger hurtigt på andre motorcykler, hvor oplysninger er komplette. Er du i tvivl om din motorcykels oplysninger, kan du finde det vigtigste information på motorregister.skat.dk. Skriv blot din motorcykels nummerplade eller stelnummer.

Tag skarpe og mange billeder af motorcyklen

En salgsannonce uden eller få billeder får markant mindre opmærksomhed end de sælgere, der har detaljerede og mange fotos. Hvis du vil have flere henvendelser, så bør gode billeder af motorcyklen derfor være højt på din prioriteringsliste, når du sælger motorcyklen.

Sørg for at tage billederne i dagslys, og at der er gode billeder af både hele motorcyklen og nærbilleder af udstyret samt eventuelle småskader. Hvis motorcyklen har en nummerplade, så lad den være synlig på billederne. De fleste potentielle købere ønsker nemlig at tjekke motorcyklens stamdata og restgældsstatus.

Motorcyklen skal selvfølgelig være nyvasket samt pudset, inden du tænder for kameraet. En grundig rengøring og klargøring af motorcyklen hjælper dig nemlig til et hurtigere salg og en højere pris.

Du kan læse flere gode råd om at tage skarpe billeder af din MC.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start