Marco Simoncelli uheld: Mulig AGV fejl?
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Mulig AGV fejl?

En hjelm skal beskytte, ikke falde af
Tommy Rønn
29/10-2011 kl. 18:00

Da Marco Simoncelli blev dræbt i et uheld på racerbanen i Malaysia, var Simoncelli udstyret med en AGV hjelm. En hjelm der røg af under uheldet.

Simoncelli blev ramt op under hjelmen af Colin Edwards, som derved rev hjelmen af Simoncelli. Nu kører diverse spekulationer om AGV hagestroppen er konstrueret rigtig.

En hagestrop bør ikke briste ved uheld, uanset uheldets karakter lyder det fra flere steder, og havde Marco beholdt hjelmen på under uheldet ved ingen om han havde reddet livet. Styrthjelmen beskytter jo kun hovedet ved uheld hvis den er på.

Uanset uheldets forløb og skyldsspørgsmål er det sikkert at AGV har fået et alvorligt hak i omdømmet blandt klodens motorcyklister. Et hak der ikke forsvinder over natten, men kommer til at tage tid at bearbejde for den store italienske producent. 

Del med en ven

0 personer snakker om “Mulig AGV fejl?

 1. Er det ik bare hans hjelm som var for stor??? tænker på at med det kæmpe garn/hår han havde, så kan hans hjelm da ik ha passet ordentlig

 2. Garn/hår kan også presses tæt ind til hovedet, så lige præcis den undskyldning tror jeg ikke på!

 3. Må også indrømme at jeg også undrede mig over hans hjelm faldt af. Godt nok blev den helt sikkert udsat for en voldsom mængde energi da den anden mc ramte ham, men stadig? Efter min meget grønne mening burde en hjelm da kunne holde til det?

 4. Når "kilder" kommer med den slags påstande, ville følgende gøre denne artikel til andet end ammestuesnak:
  – kilden
  – Data vedrørende remmens tilstand efter uheldet
  – Dødsårsagen

  En gang imellem skal man alvorligt overveje, om man på nogen måde ved nok til, at tillade sig at konkludere på en hændelse, eller om man blot skal holde sig til det man ved, og nøjes med at spørge ind til, undre sig over, eller undersøge det man ikke ved.

  Fejlkilderne og usikkerhedspunkterne INDEN AGV får skrammer er utallige

 5. Stram op Dun@nt.
  Jeg følger osse debatten om AGV. Den står nok på 1000 medier efter SIC døde.
  Skal de så linke til 1000 kilder eller må de ikke skriv hvad der stpr andre sider som alle ander aviser gør?
  Dun@nt tag nu og skriv din tekst på alle ander 999 sider osse og forklar dem at de handeler forkert ;-)))

 6. Det er alt for tidligt og på for tyndt grundlag, at miskreditere AGV.

  Det var tydeligt at se, at der var voldsomme kræfter involveret i uheldet – hvis hjelmen ikke var blevet revet af hovedet, var hovedet måske blevet revet af kroppen istedet.
  Hvad glæde ville han have haft af at hjelmen var blevet på hovedet, hvis det havde betydet, at hovedet ikke længere var forbundet med kroppen..?

  Jeg har kørt ambulance i over 10 år, og har set hvor skrøbelige menneskekroppe er, så det ovenstående er ikke grebet ud af den blå luft.

  Lad os vente med at mistænkeliggøre AGV's hjelme, til undersøgelserne er overstået og der forelægger noget konkret vi kan forholde os til.

Skriv et svar

Giver børn en ny start