Vælg den rigtige hjelm, hjelmen kan rede dit liv
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Livsforsikring på hovedet

Vælg den rigtige hjelm, det er din sikkerhed, hjelmen kan rede dit liv
Klaes Asaa
22/10-2016 kl. 08:06

At bruge styrthjelm er et lovkrav, og det er klogt. Motorcykler kører sommetider galt. Har du styrthjelm på, som både passer og som virker, har du gjort meget for din sikkerhed. 

Der 5 ting du skal huske når du skal ud og købe styrthjelm 

1. Undgå spinkle hjernebeksyttere. 

Gode hjelme virker ved at støtte dit hoved ved styrt og afbøje et slag væk fra dit hoved. Pilot hjelme kan ikke beskytte dig godt nok. I en alvorlig ulykke vil pilothjelme eller mindre give dig meget lidt beskyttelse. 

2. Køb kun godkendt hjelm. 

Kig efter godkendelses mærker i hjelmen. Godkendelsesmærker: Europe ECE 22-05 ’P’, Japan JIS T 8133 2007, USA SNELL M 2010. Det sikrer dig imod kopi produkter. Der kommer til stadighed produkter ind fra Asien, som ikke er godkendte. 

3. Få den rigtige størrelse. 

Pasform er afgørende for, om hjelmen virker, som den skal. Er den for stram giver det hovedpine, er den for løs flagrer den rundt på hovedet, specielt ved styrt. Mål omkredsen på dit hoved med et centimetermål, og køb hjelmen efter det mål. Som hovedregel skal hjelmen sidde godt til, når den er helt ny. Når du prøver en ny hjelm, kan der være forskelle i form, det betyder at en hjelm som passer en hovedform, ikke nødvendigvis passer til en anden. Lad den sidde på hovedet et minutstid, og vurder derefter om den sidder rigtigt. Så har polstringen taget form efter dit hoved, og sidder omtrent som det vil sidde når hjelmen er ”kørt til”. Køb aldrig online, det er en nål i en høstak om hjelmen vil passe på dit hoved. 

4. Sikre hjelme behøver ikke koste en formue. 

Den dyreste del af en hjelm er ikke polstring. Det er bemaling, og kan du undvære fancy farver, kan du få mange kvalitetshjelme til små penge. Det anbefales at hjelmen udskiftes / kasseres efter 5 år, fordi slitage ude og inde, kan påvirke hjelmens styrke og effekt.

5. Du må ikke lade dig påvirke af andre. 

Du skal vælge med dit eget hoved, lad fornuften råde. Det er din sikkerhed det drejer sig om.

Del med en ven

0 personer snakker om “Livsforsikring på hovedet

  1. Jeg ved godt det er lidt dårlig stil at brokke sig over et gratis medie, men kunne skribenten ikke køre teksten igennem en stavekontrol inden publisering? Og bruge komma'er lidt oftere – det vil øge læsbarheden væsentligt.

  2. Ja, den artikel trænger godt nok til en gennemgang 😉 Måske en lidt for hurtig oversat artikel?
    Men budskabet er jo helt ok.

  3. Apropos stavekontrol, mener du så 'publicering'? Lad den rene kaste den første sten…

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start