Kører din MC dårligt? Hjælp til faldstrøms karburator
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Kører din motorcykel dårlig? Så se her

Er din motorcykel en af de sidste generationer med karburator, er der hjælp at hente
Flemming Truelsen
17/02-2015 kl. 13:30

Motorcykler der har kørt et sted mellem 15-50.000 km bliver generelt slidt i strålerørene inde i karburatorerne. Dette medfører typisk problemer som ujævn og osende tomgang, startproblemer, dårlig benzin økonomi samt generel ujævn motorgang under kørslen blandt andet på grund af tændrør der soder til. Det opleves især i det lave omdrejnings område hvor man kører det meste af tiden. Sliddet kan dog blive så markant at det går ud over hele trækområdet. Det kan opleves meget irriterende da man på motorcykler mærker selv den mindste uro i motorens gang. Yderligere kan en meget “fed” benzin blanding også give et forøget slid på stempler/foringer i motoren. 

På de fleste nyere motorcykler er det ikke muligt at købe eller udskifte strålerørene, da de er presset i og er en del af selve karburatoren. Derfor har den mest almindelige løsning været at skifte karburatorerne til nye, hvilket er en meget dyr løsning. Typisk i omegn af 8-14.000 kr.

I Danmark hvor vores afgiftssystem er med til at fordyre nye motorcykler er karburatorcyklerne stadig meget udbredte, så der må deraf nødvendigvis være mange der kører rundt med skavanker dagligt.

Listen på sidste generation karburatorcykler er lang, men nogle af de mere populære, er cykler som;

Suzuki GSXR 600, årgang 1997-1999.

Yamaha R6, årgang 1999-2002.

Yamaha R, årgang 1998-2001.

Så hvis du oplever nogle af de ovennævnte skavanker på din motorcykel er der håb forude. Værksteder i Danmark har efterhånden udført denne reparation på hundredevis af motorcykler. Prisen er normalt lige under 2000 kr. for et sæt karburatorer.

Se principskitse af sliddet i strålerøret/nåledysen der medfører ujævnt benzinflow omkring nålen.

Del med en ven

0 personer snakker om “Kører din motorcykel dårlig? Så se her

  1. Jeg fik lavet det min Bandit 1200 og der var da en mærkbar forbedring, men giver jo også lidt sig selv…både nål og dyse/strålerør er jo noget der køre op og ned af hinanden, så hvorfor skulle det ikke også slides ligesom alt andet på MCén …..

  2. Hvor kan jeg de resevedel henne. Har en Suzuki gsxr 600 fra 1998 med nogen af de samme symptomer.

  3. Hvor kan jeg købe de resevedel henne. Har en Suzuki gsxr 600 fra 1998 med nogen af de samme symptomer.

Skriv et svar

Giver børn en ny start