MC Kørekursus: Ingen plade, ingen kørsel - Forsikring
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ingen plade, ingen kørsel

Kørekursus i selskab med racere ofte uden forsikring
Tommy Rønn
18/03-2011 kl. 20:00

De næste dage bringer flot vejr, hvilket betyder tilmeldingstid til kørekurser for mange danske motorcyklister.

I følge de forsikringsselskaber MagaCin har kontaktet, betegnes kurser hvor deltagelse uden nummerplade accepteres, sjældent som kørekursus, men som racerløb. Når et arrangement betegnes som racerløb, er forsikringen ikke eksisterende.

Eksempel Top Danmark dækning:

Alle indenlands manøvre og sikkerhedskurser. Se eventuelt link nederst.

Mestersvinger i Sverige

Racing4fun, dog kun grøn klasse

Eksempel IF:

Kun kurser afholdt af kørelærer, motororganisationer eller lign.

Der er altså stor forskel på dækning, hvorfor det er vigtigt, ved tilmelding til kørekursus, at undersøge om dit selskab yder dækning på pågældende kursus. Betegnes det som racerløb er din forsikring oftest i fare.

Der findes også forsikringer der ikke vil dække ved kursusdeltagelse i udlandet. Skal man udenbys for dygtiggørelse, er dette også noget der skal undersøges.

Derfor. Inden dygtiggørelse, kontakt forsikringen, og vær ærlig om hvad der deltages i. Glemmes dette kan det blive meget dyr dygtiggørelse.

Sikker Trafik, tidligere Rådet for større færdselssikkerhed, har offentliggjort en positivliste over kursusudbydere, der alle bør have forsikringsdækning. Men tjek forsikringen alligevel, bare for en sikkerheds skyld. Listen findes her.

Del med en ven

0 personer snakker om “Ingen plade, ingen kørsel

  1. Er tilmeldt FDM kursus på Sjælland medio april. Efter kontakt til forsikringsselskab og snak frem og tilbage viste det sig nødvendigt med tilføjelse i mcpolicen for de to specifikke dage, idet Lokalforsikring som, udgangspkt. efter betingelsernes pkt. 7 ikke dækker "….træning til deltagelse eller kørsel på bane".

Skriv et svar

Giver børn en ny start