Honda har søgt patent på nødbremse til motorcykler
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Hold på hat og briller

Honda har søgt patent på nødbremse til motorcykler
Klaes Asaa
16/02-2017 kl. 12:09

Honda har søgt om patent på et automatisk nødbremse system til motorcykler. I ansøgningen beskrives et system der vil aktivere bremserne hvis der chance for en frontal kollision. Honda har i øjeblikket et lignende system til deres biler, kaldt ”Collision Mitigation Braking System”, der anvendes i Honda biler fra 2017. 

På bilerne opereres med en millimeter-bølge radar kombineret med et kamera. Hvis der er risiko for en frontal kollision får føreren en advarsel, derefter bremses der automatisk af systemet. Systemet tilpasser sig situationen og hastigheden, og kan dermed hjælpe med til at undgå en ulykke. Systemet kan ikke forhindre alle ulykker, men gør det lettere får chaufføren at stoppe i tide ved en pludselig fare. I patentansøgningen er det et lignende system der søges patenteret.

På motorcykler er der en ekstra udfordring, fordi chaufføren ikke må miste kontrollen, det kan nemlig føre til andre farlige situationer, fordi motorcyklen er et ”balance” køretøj. Systemet skal derfor kunne undersøge om chaufføren selv er begyndt at bremse, og nødbremsen kan så forøge trykket, jævnt fordelt for og bag. Er chaufføren ikke begyndt selv at bremse, skal systemet først aktivere bagbremsen, for at undgå et voldsomt dyk i forenden af motorcyklen, herefter skal systemet beregne den mest optimale nedbremsning i forhold til vejgreb. Systemet fortsætter så bremsningen indtil enten motorcyklen holder stille eller risikoen er væk.

Vi skal nok ikke forvente at systemet kommer på motorcyklerne fra Honda lige med det samme. Det er på vej ind og kan være med til at begrænse store skader ved frontale ulykker.

Del med en ven

0 personer snakker om “Hold på hat og briller

  1. Fedt mand, så kan vi snart være lige så uopmærksomme som bilisterne. Den elektroniske barnepige redder os 🙂

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start