Sådan opnås sikkert og hurtigt salg af motorcykel
FacebookYoutubeTwitterInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Hemmeligheden bag sikkert salg af MC

Sådan sælger du hurtigst, og får den bedste pris for din motorcykel
Webmaster
20/02-2018 kl. 13:45

Når motorcyklen skal sælges er spørgsmålene mange. Hvordan får man solgt hurtigst mulig? Hvordan får man den bedste pris for den brugte motorcykel? Hvor skal den annonceres? Hvad med ekstraudstyret? Vi vil her prøve at give en guide til det hurtigste og bedste salg.

Det første du skal gøre dig klart, er at hurtig salg dårligt kan kombineres med bedste afkast. Vælges den hurtige salgsmetode er salgsprisen typisk lavere en hvis der er tid til godt salg.

Det absolut hurtigste salg er salg direkte til en forhandlere. Ved salg direkte til forhandler skal påregnes 30% lavere salgspris end ved normalt salg. Forhandleren skal efterfølgende give garanti ved videresalg, hvorfor salgspris til forhandler resulterer i lavere afkast.

En anden mulighed for hurtig salg, er salg via budrunder, som f.eks 123mc.dk Turbosalg. (http://www.123mc.dk/turbosalg/turbosalg.php). Via budrunder byder flere forhandlere på motorcyklen, hvorfor der kan forventes en højere salgspris end salg direkte til forhandler. Via budrunde er motorcyklen typisk solgt efter 3 dage.

Er det høj salgspris der ønskes, skal forventes nogen liggetid før succesfuldt salg. Start med at afmontere alt ekstraudstyr, da dette ikke øger værdien ved salg. Bedste afkast fås ved at sælge motorcykel og ekstraudstyr separat.

Der findes mange muligheder hvis normalt salg vælges. En mulighed er de mange Facebook grupper overalt på nettet. Denne mulighed er gratis, men er desværre også fyldt med begrænsninger. De fleste salgsgrupper på Facebook er lukkede grupper forbeholdt medlemmer, hvorfor køberskaren er minimeret. Ydermere tilbyder Facebook grupperne kun ringe søgemuligheder hvorfor det for køberne kan være vanskeligt at finde det ønskede.

De fleste der vælger normalt salg, benytter en af de traditionelle markedspladser på internettet. I Danmark findes mange traditionelle markedspladser, men der er reelt kun 3 der benyttes til salg af motorcykler. 123mc.dk, dba.dk og guloggratis.dk. Der er forskel på hvad det koster at benytte de 3 danske markedspladser:

123mc.dk koster fra 17,90 kr./uge til 49,50 kr./uge

dba.dk koster fra 49,50 kr./uge til 106,50 kr./uge

guloggratis.dk koster fra 0 kr./uge til 8,63 kr./uge

Blandt de tre traditionelle markedspladser i Danmark er 123mc.dk den største. Ca. 70 % af alt motorcykelsalg i Danmark sker via markedspladsen 123mc.dk. Resterende 30% er ligeligt fordelt mellem de andre to markedspladser, ifølge tal fra professionelle forhandlere der benytter alle platformene.

Gode råd til en bedre annonce

Klargøring af motorcyklen

En grundig rengøring og klargøring af motorcyklen inden salg, hjælper dig til et hurtigere salg og en højere pris.

Opgiv alle faktuelle oplysninger om motorcyklen

(Udstyrsvariant, motorstørrelse og ydelse, årgang, km, ekstraudstyr osv.), så potentielle købere har de bedste forudsætninger for at sammenligne din motorcykel med andre lignende til salg. Hvis du glemmer eller bevidst udelader oplysninger, bliver din “vare” sværere at sammenligne og de potentielle MC-køberes øjne forsvinder hurtigt over på andre motorcykler, hvor oplysninger er komplette. Er du i tvivl om din motorcykels stam-oplysninger, kan du slå de vigtigste oplysninger op via motorregister.skat.dk ved hjælp af din motorcykels nummerplade eller stelnummer.

Beskriv motorcyklen ærligt

Beskriv motorcyklen i en positiv og ærlig tone. Det kan være en god ide at nævne, hvis motorcyklen fx for nylig er blevet synet, serviceret eller repareret. Det er med til at gøre annoncen mere troværdigt. 

Undgå stavefejl

Stavefejl giver et dårligt indtryk af annoncen. Så kør din annoncetekst gennem stavekontrollen i dit tekstbehandlingsprogram, inden du indrykker annoncen.

Gode billeder – detaljer og daglys

Gode billeder er billeder taget af en renvasket og pudset motorcykel i dagslys, fra alle vinkler og med nærbilleder af udstyrsdetaljer samt eventuelle småskader. 

7 råd til gode billeder af din MC

En annonce uden billeder får markant mindre opmærksomhed, så mange og gode billeder af motorcyklen bør være højt på din prioriteringsliste, når du annoncerer motorcyklen.

Hvis motorcyklen har en nummerplade, så lad den være synlig på billederne

De fleste potentielle købere ønsker at tjekke motorcyklens stamdata og restgældsstatus. Vælger du at skjule din nummerplade på billederne af motorcyklen, sender du et signal om at du skjuler noget. 

Du får flere henvendelser, hvis du viser motorcyklens nummerplade.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start