Harley-Davidson får rygeforbud - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Harley-Davidson får rygeforbud

Harley-Davidson lander $15mio forlig med myndighederne
CO
20/08-2016 kl. 23:39


Næh… VW koncernen er ikke de eneste der kan, for nu har amerikanske Harley-Davidson også fået en over nallerne for “ryge i skolegården”.

Højt at flyve, dybt at falde er en muligvis en kende overdrevet, når man beskriver den ikoniske producent Harley-Davidson's forlig med amerikanske myndigheder.

Men de amerikanske myndigheder er ikke specielt begejstrede for præstationsfremmende og angiveligt forurenende Screaming Eagle tuningsdele.

Det amerikanske miljøbeskyttende organ EPA anslår at Harley-Davidson siden 2008 har solgt ca. 340.000 Screaming Eagle tuningkits.

EPA interesserer sig ikke for den eventuelle effektforøgelse, men påtaler at et voldsomt antal gademotorcykler ved montering af tuningsdelene forurener langt mere end motorcyklernes miljøgodkendelse dækker.

Derudover beskylder EPA Harley-Davidson for at have solgt 12.600 motorcykler som ikke overholder EPA's forureningskrav.

Harley Davidson har ikke smidt sig fladt på ryggen, da de har erklæret sig uenige i myndighedernes betragtning, og vurderer at det mere drejer sig om en fortolkning af lovgivningen.

Producenten argumenterer at tuningsdelene er udviklet og solgt udelukkende til banebrug.

Ikke desto mindre har uenigheden resulteret i et forlig, hvor Harley-Davidson for husfredens skyld betaler en bøde på 12 millioner amerikanske dollars, og derudover donerer yderligere 3 millioner dollars til et uafhængigt projekt for bekæmpelse af luftforurening.

Så checken skal udskrives på noget der ligner en god dansk 100 mio kr. seddel.

Forliget indebærer også at Harley-Davidson stopper salget af eftermarkedsdelene pr. 23. August, og derudover tilbagekøber og destruerer alle omtalte dele på forhandlernes hylder.

Producenten skal ligeledes fremover afslå reparationer på garantien hvis brugerne fortsat har tuningsdelene monteret.

For danske brugere er det værd at bemærke at dette punkt udelukkende vedrører producenten, og ikke nødvendigvis berører lokale forhandleres garanti.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start