For gammel til at køre på sports MC? Højt styr
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

For gammel til at køre på sports MC?

Så gik den ikke længere. Efter 25 år på motorcykel, og diverse styrt på cv'et, holder skroget ikke længere, til at køre på den gamle Fireblade fra 1993.
Flemming Truelsen
24/02-2015 kl. 10:00

Dengang var folk åbenbart udstyret med korte ben og lange arme, for sikke en kørestilling. Efter en tur til Harzen, og køre en dejlig lang weekend i bjergene sidste efterår, blev beslutningen taget, om at gøre noget ved sagen. 

Så efter at have lavet lidt research på nettet, og kigget på diverse ombygnings sider, faldt jeg over “Superbike-Lenker” kittet, som de kalder det i Tyskland. I princippet bare et bredt motocross styr på en gadecykel. Tjae, hvorfor ikke. Streetfighterne bruger det jo efterhånden i stor stil. Så fat i skruenøglerne, og på med det.

Til at starte med virker det faktisk ret godt. Man har super godt fat i cyklen, og føler virkelig, man har magt over dyret. Desværre ryger aerodynamikken sig en tur, og på motorvejen er den ikke synderlig behagelig, at køre på længere tid ad gangen. Jeg monterer derfor et forhøjet kåbeglas, men selvom det hjælper lidt, løser det dog stadig ikke problematikken. Der er stadigvæk for meget turbulens ved hovedet, når man kører.

  

Tilbage bag computeren finder jeg så på E-bay et multijusterbart clip-on styr, som måske kan vise sig, at være den gyldne mellemvej. Justerbart i længderetningen, højden og vinklen på håndtagene. Desværre koster det over 3000 kr, så jeg leder videre, og finder pludselig et til ca. 1000kr. Det er lavet i Kina, men ser ellers ret godt ud på billederne, så jeg snupper det.

14 dage senere ankommer det, og bliver straks skruet på. Finishen er ikke noget at prale med, men dog okay. Desværre viser det sig, at diameteren på styret, er et par 1/10mm under mål, hvilket resulterer i løse kontakter på styret. Det klares med et lille indlæg, men ret irriterende. Det viser sig heller ikke muligt, at montere styrvægte på grebene, da gevind hullerne i enden af håndtagene mangler. 

Til sidst sidder det hvor det skal, og efter en tur med skruenøglen i lommen, og diverse justeringer, begynder det faktisk, at virke ret overbevisende. Nu er styret kommet 5-10cm nærmere, 5 cm højere og vinklen justeret, så man sidder helt afslappet med sine hænder og håndled, når man kører. 

Denne gang viser aerodynamikken sig heldigvis også, at være bedre. Man sidder faktisk ret godt, uden for meget turbulens omkring hjelmen. Eneste minus er de manglende styrvægte, som medfører lidt vibrationer i grebene. Så de må desværre modificeres lidt i drejebænken.

Min konklusion må være, at det justerbare clip-on styr, er en super god løsning, men at man som sædvanlig, får hvad man betaler for. Skulle jeg lave øvelsen en gang til, ville jeg nok have valgt den dyre løsning, og sparet det ekstra arbejde og irritation. Men pyt med det. Nu slipper jeg, for at sælge min gamle følgesvend alligevel, og det var jo det vigtigste!

Del med en ven

0 personer snakker om “For gammel til at køre på sports MC?

  1. Sådan et sæt som T-Speed linker til, monterede jeg på min gamle Vfrér, det er de bedste penge jeg nogenside gav ud til tilbehør. Man fik en helt anden kontrol over mcén, og en langt bedre kørestilling på de længere ture, kan varmt anbefales.

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start