Fakta om brugtmarkedet - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Fakta om brugtmarkedet

Brugtmarkedet er ikke som du tror
Tommy Rønn
11/09-2010 kl. 12:00

Priserne på brugtmarkedet er vendt på hovedet. Brugte motorcykler hos forhandlerne er billigere end på det private marked. Dette trods det faktum, at køb hos forhandler inkluderer garanti og reklamationsret.

Vi har undersøgt gennemsnitspriserne på syv populære modeller, på dba.dk og 123mc.dk. For alle syv modeller var salg fra forhandler billigere end salg fra private. Hvad dette skyldes ved vi ikke, men dette forhold har vi aldrig tidligere set.

Vi har fået henvendelser fra private omkring et umuligt marked, uden salg. At salg er svært for private forstås, hvis køberne får billigere maskiner, og ydermere garanti eller reklamationsret hos de professionelle. Så er konkurrencen jo ulige.

Tiden med høje motorcykel-brugtpriser i Danmark er slut, hvilket det private marked også skal forstå hvis det ønsker salg.

Hvor man skal købe brugt er irellevant, hvis bare prisen er rigtig. Nogle salgsbaser er dog bedre end andre, hvis det størst mulige udvalg ønskes.

Dba.dk er bedst til privatsalg. 123mc.dk er bedst til erhvervssalg.

Antal private MC annoncer 11.09.2010:
1) Dba.dk, 3885
2) Guloggratis.dk, 2863 (Incl. udstyr og reservedele)
3) 123mc.dk, 660

Antal MC erhvervs-annoncer 11.09.2010:
1) 123mc.dk, 4959
2) Dba.dk, 4254
3) Guloggratis.dk, 1091 (Incl. udstyr og reservedele)

Uanset om der handles hos privat eller professionel er det vigtigt er undersøge markedet godt før køb. Priserne svinger for tiden så meget, at selvsamme maskine, af samme årgang, som har kørt lige langt samt holder samme stand, kan svinge op mod 100%.

Brugtmarkedet kræver omtanke, hvis en god handel ønskes.

Intet tyder på brugtmarkedet kommer op i højere gear i nær fremtid. Heldigvis er tendensen generel for alle mærkere og årgange, så skift til ny brugt ikke bliver dyrere, da alle maskiner er faldet i pris.

Del med en ven

0 personer snakker om “Fakta om brugtmarkedet

  1. Har I undersøgt salgsprisen eller kun udbudsprisen?

    Tror de fleste regner med at en privat pris er til at handle om, mens en forhandlerpris er fast.

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start