Fem MC'er som inden for hvert sit felt har førertrøjen på
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Dyrest, længst, stærkest, størst, ældst

Nogle gange er det bare fedt at være nummer et. Her er fem motorcykler som inden for hvert sit felt har førertrøjen på.
Nicolaus Johansen
10/05-2020 kl. 08:00

En stor del af fornøjelsen ved at have motorcykler som hobby, er at surfe rundt, kigge på grej og ikke mindst lede efter en den næste maskine at hjemføre til sin matrikel. Vi har taget en tur på det digitale surfbræt og fundet fem maskiner på 123mc.dk, hvor ejeren kan prale med, at MC'en er nummer et på mindst et parameter.


Første maskine vi vil fremhæve, er en rød sportsmotorcykel fra støvlelandet. Vi er faldet over Ducati Panigale Superleggera V4 som byder på det ypperste Italien kan præstere inden for tohjulet transport. Ducati har skabt en sportsmotorcykel af helt ufattelige dimensioner; 234 hk til anorektiske 152 kg tørvægt. Den lave vægt er opnået gennem et kulfiberstel og udstrakt brug af fornemme materialer som titanium og magnesium. Lige så eksklusiv som materialerne, er produktionstallet på blot 500 enheder. Al den ekskluisivitet koster; faktisk skal du have intet mindre end 1.924.490 kroner op af lommen, for at erhverve dig et eksempler af den fantastiske italienske racer.  Ducati Panigale V4 R fremstår pludselig som en fattigmandsmakskine, med sit ydmyge prisskilt på blot 680.590 kr. Den eksorbitante pris gør Ducati Panigale Superleggera V4 til den dyreste maskine du kan finde på 123mc.dk


Artiklen fortsætter under billedet

Eksklusivitet koster – 2 millioner faktisk

Måske er du ikke særligt interesseret i motorcykler som er meget dyre, og den næste maskine vi skal kigge på, er lige præcis det modsatte. For blot 17.000 danske kroner kan den gamle dame erhverves, men det er nu ikke den ret lave pris som gør, at lige præcis denne maskine er med helt fremme i sit felt. Nej, denne BMW K 100 LT skal fremhæves, fordi den i skrivende stund er den MC på 123mc.dk med flest kilometer på tælleren; eller vi burde skrive miles, for odomteret viser godt og vel 147.000 miles, eller hvad der svarer til 237.000 kilometer. Det er ganske enkelt imponerende og vi ser ikke mange motorcykler, som har tilbagelagt mere end fem gange jordens omkreds. Så mange kilometer efterlader naturligvis en del patina, men ifølge sælger kører den aldrende BMW stadig fantastisk. Du kan læse mere om K 100 serien i artiklen om de nye veteraner årgang 2019.


Artiklen fortsætter under billedet

Imponerende 147.833 miles viser tælleren

Den næste motorcykel vi skal se på, får BMW'en med de mange kilometer til at ligne en årsunge, der knapt er blevet tør bag ørerne. Her tale om en af om en Raleigh Deluxe 350, som lige nu er den ældste maskine til salg på 123mc.dk. I “The Motor Cycle” fra 1921, bliver Raleigh Deluxe 350 rost for sin uforlignelige kvalitet, gennemtænkte design og forrygende finish til en konkurrencedygtig pris. 350'ren med 2,75 hestekræfter var tænkt som en mere økonomisk overkommelig model ifht. Raleighs tocylindrede og luksuriøse 500 kubikkere med 5-6 hk; altså en motorcykel, de knapt så bemidlede kunne erhverve sig. Motoren blev i samme publikation beskrevet som en rigtig arbejdsmands drivværk, med en særlig kraftig cylinderstøbning, samt rigeligt af ekstra store køleribber. Samtidigt blev motoren rost for sit elegante ydre, som i følge forfatteren var svært opnåeligt på grund af det eksterne svinghjul. Den gamle motorcykel kan du købe for 58.000 kr., men mon ikke der skal sættes lidt ekstra tid af ved afhentningen, da betjeningen ikke helt er som på morderne maskiner. 


Artiklen fortsætter under billedet

Motorcykeldesign har udviklet sig en del siden 1925

Mange er ligeglade med længst, ældst eller dyrest; de vil bare have den største. Det bringer os frem til den næste motorcykel, eller rettere bil. For vores næste kandidat over sjove motorcykler, er en Boss Hoss V8, og her kræves der altså B-kørerkort før sadlen indtages – den voluminøse amerikaner er da også kun et enkelt hjul fra have lige så mange som den bil der har leveret motoren til det trehjulede monster. Nøjagtig det faktum, er årsagen til at vi er faldet over den; det er den maskine på 123mc.dk, som har den største motor. Intet mindre end 5.733 kubikcentimeter kan bæstet bryste sig af, eller hvad der svarer til 2,3 gange drivværket i en Triumph Rocket III. Den store motor kan andet en at være stor; den leverer solide 380 hk, hvilket er nok til at tilfredsstille de fleste effekthungrende typer.


Artiklen fortsætter under billedet

ALT er bare stort på en Boss Hoss V8

Skulle 380 heste synes en anelse brystsvagt for dig, så skulle du kaste et blik på vores femte og sidste eksempel på motorcykler, som gør sig godt inden for deres felt. Vi har nemlig fundet den MC på 123mc.dk med flest hypper i stalden; nemlig 700 velvillige ponyer. Her er tale om en Suzuki GSX R Hayabusa, som er faldet i dåsen med tun; og ikke den med vand, men den med turbo, Motek motorstyring, AMS 2000 boost controller, WebCam knaster samt Wösner stempler og plejlstænger. De mange kræfter sender den vanvittige maskine fra 0-100 km/t på et enkelt sekund, og den runder 336 km/t på under syv sekunder. Den helt perfekte maskine, hvis du ikke hørte vækkeuret ringe. Desværre kan du ikke tanke den hos din lokale benzinpusher, for fartmonstret stiller sig kun tilfreds med oktan 119, hvilket de færreste tankstationer har på lager. 


Artiklen fortsætter under billedet

Du får en laaaang bagsvinger med


Hvad er dit bud på en motorcykel, som kan stille sig øverst på sejrsskamlen i sin egen særlige kategori?


Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start