Der er så meget der er farligt i denne verden
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Det er ”pisse farligt”

Der er så meget der er farligt i denne verden
Klaes Asaa
06/03-2017 kl. 12:04

Enhver kan sige sig selv, at farligt afhænger øjnene der ser. Lige nøjagtig responsen ”pisse farligt” er, hvad jeg tit har mødt, når det var motorcykler det drejede sig om. Uanset hvem du er eller hvad du gør, er det farligt at leve.

Med et temmelig stort antal motorcykler i verden, er der rigtig mange mennesker der bruger dem. Og en statistik der fortæller at det nok ikke er motorcykelområdet, som de fleste kommer omkommer af, så kan det undre at motorcyklers ry hænger i den samme pladerille, at det er farligt. Ifølge Danmarks statistik 2015’s tal var der samlet tilskadekomster i trafikken på 3334 personer heraf var 242 eller 7,25% motorcyklister, motorcyklerne udgjorde 4,88% af den samlede mængde registrerede køretøjer. Måler man i stedet på livstilssygdomme er 20 dræbte motorcyklister oppe imod en sværvægter der topper listen med blodpropper på 8802 personer, her udgør risikoen 0,22%. Man kan fristes til at sige, at koble fra på en motorcykeltur, motion og anden afstressende aktivitet modvirker blodpropper der er direkte affødt af stress. Men det er selvfølgelig et svært emne og livskvalitet er svær at måle.

Som motorcyklist er man ikke fra naturens hånd mere risikovillig end andre mennesker, og bliver ikke høj af farlige ting, men bliver høj af ting der giver en følelse af at være i live og være inspireret. Motorcykelkørsel er lidt som at barbere lidt af polsteret væk og være i nuet. Det frembringer det mest vigtige, en stor bunke fornøjelse og følelsen af ungdom, så meget at der næsten ikke er plads til det hele. Det kan kaldes en slags ”narko” der skaber et afhængighedsforhold.

En klog mand sagde engang, der altid er farer for dem, som frygter det farlige. Fortolkningen må være at farligheden er styret af din indre angst og den begrænsning du sætter for dig selv. Den største fare er nok ikke at lade være med at køre motorcykel, men snarere at skal der puttes noget andet i stedet, eksempelvis bungeejump, narkotika m.m. der kunne være rigtig farligt, for at få det samme kick. 

Grænser og energi flyder sammen og lader adrenalinen pumpe i kroppen, det er ungdommens eliksir. Et behov som mange har for at føle sig i live, og det er nok ikke uden grund at det er sådan. Et inaktivt liv foran dit TV hver dag, når arbejdsdagen er slut, er farligere end motorcykelkørsel. Sikke en påstand, men jeg tror på at indholdet i dit liv giver et bedre liv. Her er motorcykelkørsel en vej for mange. 

Del med en ven

0 personer snakker om “Det er ”pisse farligt”

  1. Som min genbo engang sagde til mig: "Jeg fatter ikke, du tør køre på sådan en" idet han tændte sin smøg 😉

  2. Har du undersøgt uheldsstatistikken ved bungeejump contra mc, inden du selv begynder at pege fingre af noget "farligt"? 😉

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start