Video: Africa Twin på Nordsløjfen - kør turen selv
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Video: Africa Twin amok på Nürburgring

Samt info for dig som selv vil prøve
CO
25/05-2019 kl. 00:01

De fleste har hørt om det sagnomspundne tyske stykke asfalt ved navn Nürburgring Nordschleife, der ligger ca. 100 km syd for Köln

Der cirkulerer mange vandrehistorier om Nürburgring, hvor de mest drabelige fortæller om motorcyklister der forulykker, og først bliver fundet langt senere når kun skelettet er tilbage.

Mindre morbide beretninger, går i retning af den helt fantastiske oplevelse det er, at give den lige så meget gas som man magter og har lyst til. Og lad os bare slå en ting helt fast… det ER en helt unik oplevelse.

Vi har selv haft fornøjelsen af at køre på Nordsløjfen, og mindes svagt noget med at blive overhalet udenom af en højtråbende Mitsubishi EVO i firehjulsdrift med rygende dæk. Men på trods at at nogen kommer hurtigere rundt end en selv, så ER det fedt at give den gas på et laaaangt stykke ensrettet asfalt, selvom det er noget af en opgave at huske baneforløbet, og man som rookie på banen har en del at se til for at komme sikkert rundt.

Jo, vi har været der

Et godt tip til begynderen er jævnligt at orientere sig i sidespejlene, for der er nemlig andre på banen som gerne vil hurtigt fremad, og du finder ingen skiltning med overhaling forbudt. En fed oplevelse som vi har overvejet at gentage snarest, og det lyder måske som noget du også godt kunne tænke dig at prøve? Lyder det tillokkende og som noget for dig, så får du lidt brugbar information herunder.

Værd at vide om Nordsløjfen

Nordsløjfen der officielt åbnede i Juni måned 1927, består af 20,832 kilometer asfalt med en højdeforskel på godt 300 meter, hvor de 73 sving er en kombination af 33 venstresving og 40 højresving. Den maksimale stigning på Nordsløjfen er betragtelige 17%, og der står 13% på måleren når det går allermest nedad.

Nordsløjfen er i princippet offentlig vej, så du kan på turen rundt møde både turistbusser, familien på udflugt i den nyvaskede Toyota Corolla, entusisaten der brænder sin Ferrari af, Mutti på sin Honda CB500 og den lokale racerhelt der kører knæet i asfalten på sin Ducati Panigale V4R. Men heldigvis er nordsløjfen ensrettet og indhegnet – og der er heller ingen sideveje – så der skal ikke bruges energi på at holde øje med modkørende, den uopmærksomme bilist, eller landmanden i sin traktor der pludselig krydser vejen.

Hvor og hvordan

Nürburgring er beliggende ca 670 km fra den danske grænse, og turen dertil går ad henholdsvis A7 og A1. Sigt efter Dortmund og Köln, og derefter følger du blot den udmærkede skiltning for at finde frem til destinationen.

Der findes utallige muligheder i området for overnatning til en overkommelig pris, hvoraf mange er deciderede biker-hoteller. Prisen for en enkelt omgang på Nordsløjfen er €25 man-ons og €30 fre-søn, men du kan naturligvis også købe et sæsonkort for €2.200.

Men skal jeg så ikke have et racerjern?

Tjah, man kan som vi vælge at tage det som en oplevelse – både turen gennem “det grønne helvede” og hyggen med gutterne om aftenen – og ganske enkelt køre på den motorcykel man nu en gang har.

Det gør i hvert fald englænderen Billy Burke.

Billy har ganske vist haft mere end 60 motorcykler igennem karrieren som motorcyklist, hvoraf mange var deciderede sportsmotorcykler som Kawasaki ZX6R, eller potente naked bikes som Aprilia Tuono.

Men Billy som har kørt mere end 750 omgange på Nordsløjfen, kører for tiden på en  Honda Africa Twin, og det afholder ham ikke fra at give den gas.

Se bare videoen herunder hvor afrikaneren prygles rundt en enkelt omgang på Nordsløjfen i ganske respektabelt tempo.

Er interessen for selv at prøvkræfter med Nordsløjfen skærpet yderligere, så kan du finde mere information på Nürburgrings hjemmeside. Linket fører direkte til siden hvor du kan finde billetpriser og åbningstider – og der ligger også et par info-videoer – men du kan naturligvis selv navigere yderligere rundt på hjemmesiden og finde tonsvis af relevant information, hvor du også kan finde links til indkvartering.

Jo, efter at have set Billy's videeo er vi sgu selv blevet ramt af feberen igen, så vi må afsted snarest muligt.

Hmm… to overnatninger?

En overnatning efter ankomst, kørsel på Nordsløjfen dagen efter, og så en ekstra overnatning hvor dagens eskapader diskuteres med gutterne over et krus øl…DET kunne da være sjauwt !!

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start