Skal du billigt til Eicma? - verdens største mc-messe
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Skal du billigt til verdens største mc-messe?

Kom afsted til fornuftig pris, hvis du bestiller nu
CO
01/09-2019 kl. 10:00

Traditionen tro besøger MagaCin også dette efterår motorcykeludstillingen EICMA, for at holde os opdateret på de seneste nyheder. Vi holder dig naturligvis som sædvanlig løbende opdateret om hvad der rører sig i mc-industrien, men du kunne jo eventuelt også vælge selv at tage derned. Det behøver faktisk ikke blive specielt dyrt eller besværligt, som du kan se i vores mini-guide herunder.

Hvad er EICMA

EICMA er verdens største motorcykeludstilling – med den mundrette betegnelse ESPOSIZIONE iNTERNATIONALE CICLO e MOTOCICLO (og så er der lige det sidste A der plejer at betyde ACCESSORIES) – der finder sted sted i Milano i Italien d. 5. – 10 November 2019.

Her kan de besøgende ikke blot se, røre ved og prøvesidde alle de nye motorcykler i messecenteret Fiera Milano, men også studere et væld af udstyr, tilbehør, beklædning og alt muligt andet relateret til motorcykler. I år reklamerer EICMA med en stigning på 14% udstillere, så i 2019 er der ikke mindre end 1278 stande at besøge.

Fiera Milano er gigantisk sammenlignet med danske messecentre, så det er en god ide at anvende fornuftigt fodtøj, da man let får trasket en del kilometer i løbet af en enkelt dag.

Flybillet, overnatning, indgangsbillet og transport er billigst nu

Vi er lidt tidligt ude med anbefalingen til at drage sydover for at se mc-udstillingen, og det skyldes ganske enkelt, at der er god dansk snusfornuft i at bestille flybiletter, overnatning og købe indgangsbilletten allerede nu.

En lynhurtig overfladisk søgning på flybilletter viser at man i skrivende stund, kan flyve tur-retur for under dkr. 300,- fra København til Bergamo lufthavnen nær Milano. Det billigste enkeltværelse der popper op koster dkr. 149,- pr. nat, og hotellet jeg fandt ligger kun 800 meter fra centralstationen i Milano.

Indgangsbilletten kan indtil d. 30. September købes online til reduceret pris for €16,- mod normalprisen på €23,-.

Så sparer du ikke blot penge, men er også fri for at stå i kø.  

Transport mellem hotel og messecenteret klares med offentlig transport, der udover at være ekstremt billigt kører med korte intervaller.

Når man lægger tallene sammen, kan du altså for ca. en 600 krone seddel besøge den vildeste motorcykeludstilling du nogensinde har set.

Det er vel overflødigt at nævne der skal handles, inden priserne stiger, når datoen nærmer sig.

Praktisk information, det er faktisk ikke så svært

Flybillet, hotelværelse og indgangsbillet kan altså bestilles online, men hvad gør man så når man lander i enten Bergamo lufthavn, eller Linate og Malpensa lufthavnene der også ligger nær Milano.

Her behøver du ikke tænke ret meget selv, for udenfor samtlige lufthavne står busser klar til at køre dig direkte til centralstationen i Milano's centrum. Billetter købes ved bussen, og priserne som varierer efter afstand er rimelige.

Centralstationen i Milano er knudepunkt for undergrundsbanen – eller metroen – hvor de forskellige linier har hver deres farve i et let overskueligt system. Benyt endelig metroen til transporten til dit hotel. 

Billetter til metro'en kan trækkes i automater på alle stationer, men husk at der skal købes en tillægsbillet når du kører til Rho Fiera. Endestationen der ligger nær messecenteret.

Metroen i Milano er let overskuelig og billig transport. Rho Fiera er endestation på den røde linie

Vi ved af erfaring at der altid er billetkontrol ved Rho Fiera, og bøderne er IKKE billige. Alternativt kan billetter til metroen købes i et utal af kiosker, til nøjagtig samme pris som i automaterne. Metrobilletten er gyldig hele dagen, så der skal ikke købes returbillet. Fra endestationen Rho Fiera er der kun en kort spadseretur til messecenteret, og der er fin skiltning.

Messecenteret er opbygget med en laaaaang udendørs overdækket gang i to etager mellem de forskellige haller, og der er masser af muligheder for bespisning og friske forsyninger af drikkevarer.

Medbragt bagage kan opbevares i bagebokse med møntindkast.

I år er der 7 kæmpe-haller med motorcykler, tilbehør og udstyr at se på EICMA

Vælger du at foretage udrejse og overnatning én dag, besøge udstillingen den følgende dag og derefter rejse direkte hjem, kan du køre med bus direkte fra messecenteret til de forskellige lufthavne. Et presset tidsskema når udstillingen er så stor, men det kan lade sig gøre.

Benyt endelig lejligheden til at indtage aftenmåltidet på en af Milano's mange restauranter. Få minutters gang fra de mest turistede steder og blinkende neonreklamer, kan man få sig et himmelsk måltid for en god hundrekroneseddel.

Det er helt normalt at gå på restaurant ved 20-21 tiden i Milano, så den fornuftige regel om at opsøge en restaurant der er godt besøgt af lokale, gælder altså ikke kl. 18.00 dansk spisetid. Ved 18-tiden er der nemlig næsten mennesketomt, så der kan du ikke se om det er et af de lokales foretrukne spisesteder.

Cognac til kaffen efter måltidet? Følg den lokale skik og bestil Vecchia Romagna, det er nemlig under halv pris af dyr mærkevare cognac, og der skænkes normalt rigeligt i glasset.

Il Duome er et imponerende bygningsværk

Vælges to overnatninger, så kunne der evt. afsættes en time eller to til at besøge Il Duomo, som domkirken i Milano hedder. Domkirken der ligger nær centralstationen er gigantisk, og man kan for et beskedent beløb få lov til at komme op i toppen af bygningen og få et fremragende overblik Milano.

Husk nu datoen

På EICMA's hjemmeside kan du se at udstillingen løber fra d. 5.- 10. November, men vær opmærksom på at de to første dage er forbeholdt pressen, importører og forhandlere. Udstillingen er offentligt tilgængelig i perioden 7. – 10. November.

Er din interesse vakt, så er det nu der skal handles, hvis tanken om en lille storbyferie – og et besøg på verdens største motorcykeludstilling – skal realiseres for ca. en tusse alt inklusive.

  

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start