MC-Træf på Egeskov d. 30/4 - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

MC-Træf på Egeskov d. 30/4

Gratis adgang til haven og udstillinger fra 10:00-17:00 for alle der ankommer på en motorcykel
CO
18/04-2022 kl. 06:21

Nu er der ikke længe til, at danske motorcyklister igen kan mødes og sparke dæk over en sludder og en kop kaffe ved Egeskov Slot på Fyn.
For lørdag d. 30. April 2022 er der fri adgang til haven og udstillinger for alle, der ankommer på en motorcykel til Egeskov Slot i tidsrummet 10:00-17:00.
Det fremgår af Egeskov Slots hjemmeside for arrangementet, at motorcyklister af bevaringsmæssige og pladsmæssige hensyn ikke har fri adgang til slottet, men at der kan købes en tillægsbillet, hvis man også gerne vil opleve slottet.
Interesserede kan registrere sig via Facebook begivenheden Egeskov MC Træf 2022, hvor 1,3 tusind allerede har bekræftet deres deltagelse, og 6,9 tusind er noteret som interesserede.

Greven kører selv mc
Det historiske slot som blev opført i 1554 af rigsmarsk Frands Brockenhuus er blandt Nordeuropas bedst bevarede vand- og renæssanceborge og bebos i dag af greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille, der af en helt åbenlys grund har afviklet den årlige sammenkomst for motorcyklister siden 2014.
For greven er nemlig ret begejstret for motorcykler, og er i øvrigt selv kompetent motorcyklist.
I Fyens Stiftstidende artiklen MC træf åbner Egeskov: Bikerborgen slår Bakken fra 2018 er grev Michael Ahlefeldt citeret for følgende:-
“Når Dyrehavsbakkens åbning er blevet sådan et trækplaster for MC-folket, skal vi så ikke åbne med at tilbyde gratis adgang til folk på motorcykel?”
Et ret cool træk, som man formentlig selv skal være motorcyklist, meget interesseret i motorcykler, og en sympatisk person for at hitte på.

Egeskov Slot program #55
MagaCin besøgte Egeskov Slot i 2013, hvor vi både fik en fornem rundvisning og en hyggelig sludder med greve Michael Ahlefeldt.
Det kan du se i program #55, der er linket til herunder.


Det blev dengang til et ret interessant besøg på Egeskov Slot, hvor det med al ønskelig klarhed fremgår af videoen, at greve Michael Ahlefeldt er ret begejstret for motorcykler.
Se også videoen nedenunder fra et tidligere MC-Træf på Egeskov Slot, hvor både stemningen blandt de besøgende og vejret var i top.

Motorcykelmuseum
I artiklen fra Fyns Stiftstidende der henvises til i afsnittet Greven kører selv mc, er Egeskov’s direktør Henrik Neelmeyer citeret for følgende udtalelse om træffet:- “Der er jo de store glade bamser, som har let til et kram, der kommer her for at hygge sig, møde venner og se på den store motorcykelsamling, som Michael Ahlefeldt og hans far der også var motorcykelentusiast, har bygget op.”
Og netop Motorcykelmuseet har formentlig udover det kammeratlige samvær også de besøgendes interesse netop denne dag.
Følg dette link for at læse mere om motorcykelmuseet, hvor man blandt andet informeres om en utraditionel udstilling med 38 mærker og i alt 60 forskellige motorcykler, som dækker over en periode på ca. 80 år.

Utraditionel udstilling af motorcykler på Egeskov

Udsat sidste år
Årets traditionelle træf for motorcykler på Egeskov slot ved Kværndrup syd for Ringe på Midtfyn der normalt tiltrækker 5.000-7.000 motorcyklister skulle efter planen være løbet af stablen 24. April.
Det lader sig desværre ikke gøre i år, men så kan vi i stedet for glædes os over, at træffet ikke er aflyst, men blot udsat til 18. September.

Sådan lød det i artiklen Egeskov træf udsat til September på MagaCin først på året i 2021, men i år ser det heldigvis noget anderledes ud.

Ny Rekord på Egeskov i år?
Der var Flot fremmøde til åbning af Bakken for ikke så forfærdeligt længe siden, og det bliver interessant at se, om deltagerantallet ved Egeskov MC Træf 2022 lever op til de forventede ca. 5.000 fremmødte motorcykler, eller om der eventuelt sættes ny rekord.
Ses vi på Egeskov Slot sidst på måneden?

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start