Video: I USA er alt bare større - styrt i Sturgis
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

I USA er alt bare større

Stuntkører styrter i Sturgis, men prøver igen
CO
07/08-2019 kl. 05:00

Én ting der for de fleste er uløseligt forbundet med at køre motorcykel, er at mødes med andre mc-tosser, sparke  dæk, bytte løgnhistorier og måske få en lille en til halsen.

Og det må gerne ske under fede forhold, hvad enten det er det ugentlige mini-træf, eller rigtigt store træf hvor der kan festes seriøst igennem. Her i landet har vi heldigvis masser af muligheder, men vi er nok nødt til at erkende, at alting i USA bare er større.

Daytona Bike Week er stort

Jeg var selv så heldig at rende ind i Daytona Bike Week i 2004 under en familieferie, og skulle du være i tvivl, så er arrangementet absolut værd at opleve. Selv arrangementets småbegivenheder, oplevede jeg som overvældende store, og generelt var Daytona Bike Week simpelthen bare gigantisk set me danske øjne.

En mærkevare læderjakke med europæsik mc-logo, blev indkøbt for dkr. 6-700,- på et tilstødende marked. Alting er stort i USA, bortset fra priserne på fedt grej.

Mængden af motorcykler og alt mc-relateret der kan beskues (og købes), underholdning man kan fornøjes over, samt udvalget af varierende føde- og drikkevarer der kan indtages, er ganske enkelt storslået.  

Daytona Bike Week afvikles i Florida i starten af Marts, løber over ca. 10 dage, og tiltrækker mere end en halv million besøgende.

Se lidt stemningsvideo fra Daytona Bike Week 2019 herunder.

Sturgis Motorcycle Rally er mindst lige så stort

I USA afvikles der med garanti en lang række andre arrangementer, som  vi aldrig har hørt om, men Sturgis Motorcycle Rally der afvikles i byen Sturgis i South Dakota, er også et af de store.

Dette års arrangement som er det 79. i rækken, løb af stablen d. 2. August og slutter d. 11. August. Her var besøgstallet tidligere opgivet til henved 1/2 mio, med et peak på ca. 700.000 gæster i 2015. Omsætningen der skabes i forbindelse med arrangementet, skønnes at ligge i størrelsesorden U$ 800 mio.

Stort arrangement er lig med store penge.

Se facebook-videoen fra sidste års Sturgis Motorcycle Rally herunder.

Store arrangementer, store navne.

Store arrangementer som disse tiltrækker store navne i forbindelse med underholdningen, og i år var vovepelsen Cole Freeman atter til stede. Stuntkøreren har tidligere udført halsbrækkende akrobatik på Harley-Davidson's i Sturgis, og han var da også på programmet ved dette års Sturgis Motorcycle Rally.

UPS! – prøven var noget skidt

I år gik tingene imidlertid ikke helt planmæssigt, da Freeman på sin modificerede Harley-Davidson Street Rod ville træne et planlagt stort hop. 

Vi ser sjældent alt hvad der sker bag scenen, men i denne ombæring deler Cole Freeman også den lidt uheldige optakt til selve stuntet. Se videoen herunder hvor du ser styrtet, Cole's forklaring på hvad der skete, reparation af Harley'en samt stuntet udført med stor entusiasme.

Som du hører i videoen, rammer Cole Freeman efter eget udsagn et “falsk frigear” da han skifter gear under acceleration, og beslutter at bremse på vej op ad afsæts-rampen… som viser sig at være lige kort nok… erhm… selv om den er stor.

På videoen ser det ud til, at Harley'en falder tungt ned over stuntkøreren, men Cole Freeman er rimeligt hurtigt på benene igen.

Et pænt stort fald på ca. 2.5 meter hvor man får sin motorcykel i hovedet, ville afskrække de fleste. Men ikke Cole Freeman der viser stort format ved at gennemføre stuntet, så hatten af for amerikaneren.  Og hatten af for amerikanerne der forstår at stable nogle store fede arrangementer på benene. 

Folk ser godt nok ud til at hygge sig STORT ved Sturgis Motorcycle Rally.

Den ryger sgu på to-do listen med en stor fed streg under.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start